Pozitivni trend u novomarofskom kraju: čak 88 prvašića krenulo u OŠ Novi Marof

J.Š./ Varaždinske vijesti | 21.9.2020. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

Čak 88 prvašića krenulo je u matičnu Osnovnu školu Novi Marof, a što je veliki broj s obzirom na trend smanjenja broja učenika s kojim se susreću brojne škole na nacionalnoj razini. Kako kaže Anđelko Bošnjak, ravnatelj Osnovne škole Novi Marof u ovoj se školi već dulji niz godina broj prvašića kreće do 100 i taj se broj zadnjih par godina stabilizirao.

- Ako pogledamo generaciju učenika trećeg razreda, njih je 78, a ove godine imamo 10 prvašića više. Uglavnom, ako gledamo generacije od prvog do četvrtog razreda sve te generacije broje između 80 do 100 učenika. Prema tome možemo reći da se u našoj školi zaustavio pad broja učenika jer nekada smo bili škola od 1200 učenika dok sada imamo 750 i taj se broj u zadnjih par godina kreće otprilike isto - kaže ravnatelj Anđelko Bošnjak.

Od razrednih odjela u matičnoj Osnovnoj školi Novi Marof upisana su tri razreda prvašića i jedan je razredni odjel prvašića upisan u Područnoj školi Madžarevo. U Područnoj školi Remetinec 10 je prvašića dok je kombinirani razredni odjel u Područnoj školi Podevčevo.

- Drago nam je da Područna škola u Ključu bilježi porast prvašića ove godine jer je tamo godinama bila stagnacija - kaže ravnatelj Bošnjak.

Tako je u toj Područnoj školi upisano ove godine 14 prvašića dok u Područnoj školi Podevčevo imaju sveukupno 13 učenika. S druge pak strane, u mjestu Remetinec, jednom od većih novomarofskih naselja ove je godine samo 10 prvašića, a što je najmanji slučaj prvašića do sada u toj školi.

OŠ Novi Marof je među najvećim škola naše županije te u sklopu nje djeluje i Glazbeni odjel koji polazi 170 učenika. Učenici dolaze iz šireg područja županije i s njima Osnovna škola Novi Marof broji 920 učenika.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...