Sadržaj s oznakom: GMV
SRIJEDA U MUZEJU Predavanje posvećeno židovskoj obitelji Schönwald u Varaždinu
FOTO Atraktivna izložba ikebane u slobodnom stilu
Polaznice radionice ikebane pod mentorstvom berlinske umjetnice Han Le Han izložile su svoje radove u autorskim keramičkim i porculanskim vazama, a umijeće ikebane demonstrirala je i sama Han Le Han
Kustosica Elizabeta Igrec: GMV prednjači po donacijama umjetnina među muzejima u Hrvatskoj
Umjetnici naš muzej očito prepoznaju kao mjesto na kojem će se prema njihovim djelima odnositi stručno i s poštovanjem - kaže Igrec
GMV Međunarodni dan muzeja: Predstavljanje poštanske marke s motivom Staroga grada
SRIJEDA U MUZEJU U palači Sermage i galeriji Zlati ajngel izložba Ive Prančiča
- Kraj klasične umjetnosti ne možemo ni dočekati ni naslikati - rekao je Ivo Prančič, jedan od vodećih slikara generacije koja se formirala 80-ih godina prošlog stoljeća i stvarala u kontekstu neomodernističkoga apstraktnog slikarstva
GMV Atraktivni program u sklopu manifestacije "Noć tvrđava": Razgled pod fenjerima
GMV Noć tvrđava/ Noć na Bašći: noćna šetnja pod fenjerima kroz bedeme varaždinske utvrde
GMV u Edukativnoj muzejskoj akciji uspješno povezao različite generacije
Edukativna akcija: Uključite se u rad Gradskoj muzeja kroz "Obiteljski meni"!
GMV: Obiteljski meni - radionice vode bake, mališani u ulozi vodiča...
OKO STOLA Predavanje o povijesti blagovanja i (ne)prihvatljivom ponašanju za stolom u Herzerici
Srijeda u muzeju: Vunasti nosorog Erika na posjetu u Sisku
SRIJEDA U MUZEJU Izložba Tomislava Buntaka u Galeriji Zlati ajngel
Otvorenje izložbe počinje u 19 sati u palači Sermage, a nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel. Izložba je postavljena za razgled do 5. ožujka ove godine.
FOTO GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN Gotovo 4.000 posjetitelja u Noći muzeja
IZLOŽBA DOBAR TEK Na meniju u špilji Viniji bio je nosorog, a u srednjem vijeku ježevi
Izložba započinje sa špiljom Vindijom i menijem tadašnjih neandertalaca, a nakon šetnje kroz stoljeća dolazimo do suvremenosti i pitanjem što će jesti naša djeca i unuci. Tema je vrlo jednostavna – povijest, sadašnjost i budućnost hrane.