Sadržaj autorice Maja Grbić Alimanović

- I dalje smatram da Varteks ima svoju priču i tradiciju, a negativni istupi u javnosti nisu u interesu Društva. Neugodno sam iznenađen ishitrenim istupom članova organa Društva s netočnim i katastrofičnim objavama. Svatko treba djelovati u predviđenom pravnom okviru te ovime pozivam na odgovorno i zakonito postupanje - poručuje jedan od Varteksovih najvećih dioničara Antonio Popić.

Na nacionalnoj razini broj izdanih građevinskih dozvola u lipnju je pao za 12,7 posto na godišnjoj razini, dok je u Varaždinskoj županiji od početka ove godine pa do sredine kolovoza izdano oko osam posto manje građevinskih dozvola u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

- Najveće zadovoljstvo mi je u tome što u varaždinskoj bolnici radimo cijeli dijapazon abdominalne kirurgije. Niti jednog pacijenta nikad nisam poslao negdje drugdje, izvan Varaždina, jer sve možemo napraviti ovdje. Da sam u jednom trenutku pomislio da bi za pacijenta bilo bolje negdje drugdje, ja bih to rekao. Sigurno ima dvadesetak operacija koje su u Hrvatskoj prvi puta napravljene u Varaždinu. Da biste to mogli, morate prvo ići van educirati se i onda dođeš tu i to ponoviš. Vi ste tu pionir, kad počneš raditi moraš biti sto posto siguran u sebe. Kad si tu, više nemaš nikoga koga možeš pitati. To je borba, ali i stres i odgovornost, i prema sebi i prema pacijentu - govori dr. Stare.

I dok neki najavljuju nove ustavne tužbe zbog zabrane rada nedjeljom, u Sindikatu trgovine kažu da novi zakon čak ide na ruku poslodavcima jer im olakšava upravljanje resursima tj. organizaciju posla jer, kao i u ostalim sektorima, i u trgovini se osjeća kroničan nedostatak radne snage. Varaždinski poduzetnik i direktor Westgatea Denis Čupić pak kaže "da je i velika pacificiranost u sektoru trgovine dovela do donošenja ovakvog zakona".

Nutricionisticu Dianu Gluhak Spajić i Branimira Spajića osim ljubavi veže i zajednički obiteljski posao kroz koji su razvili sve popularniji Healthy Meal Standard. Riječ je o sustavu upravljanja kategorijama zdrave prehrane koji je uveden u brojnim vrtićima i osnovnim školama u Hrvatskoj, pa tako i u Varaždinu. 

Prema okvirnim izračunima, građanima koji ostvaruju prosječnu hrvatsku neto plaću od oko 1100 eura, ukidanjem prireza će se plaće povećati za prosječnih 16 eura, ovisno o gradu ili općini u kojoj žive. U Varaždinu, gdje prirez iznosi relativno niskih 7,5%, plaće bi se ukidanjem prireza povećale za nešto više od deset eura, dok bi se u ostalim gradovima županije to povećanje plaća kretalo između 12% i 16,5%. To se, dakako, ne odnosi na one koji ostvaruju porezne olakšice, primjerice za djecu, te imaju plaću ispod tisuću eura pa već sada ne plaćaju porez na dohodak i prirez.

Nakon što je međimurski proizvođač krumpira Dodlek-agro optužio tvrtku ENNA Fruit da su krivi za to što su ga kao dobavljača izbacili iz Konzuma, iz ENNE to demantiraju te tvrde da su Dodleku svojedobno nudili suradnju kroz poslovni model kojim bi riješio svoje dugove prema bankama i dobavljačima te nastavio suradnju s njima.

U Nedelišću se 15. travnja održava 24. Međunarodna međimurska gljivarijada "Smrčkijada" pod nazivom "Lov na zlatnog smrčka". Riječ je o gljivarskom natjecanju u branju smrčaka (Morchella sp.), jestivih i vrlo…
Dobar hausmajstor danas zlata vrijedi i mnogi su ga spremni čekati i platiti koliko god treba, pitanje je jedino, gdje ga naći? Odljev stanovništva prema Njemačkoj i Irskoj dodatno je…

Prema podacima za 2021. godinu u Varaždinskoj županiji bilo je 16 kompanija s prihodima većim od 300 milijuna kuna, a koje će od njih ući pod kriterije za plaćanje poreza na ekstraprofit znat će se tek zaključenjem financijskih izvješća za ovu godinu.

Zahvaljujući svom dugogodišnjem pedagoškom radu u Glazbenoj školi profesorica Darija Hreljanović ove je godine dobila nagradu Grada Varaždina za životno djelo. U razgovoru za Varaždinske vijesti otkrila nam je na koji način se prepoznaju pjevački talenti i što je važno u radu s njima.

Uoči sjednica varaždinskog Gradskog vijeća konferenciju za medije održali su ispred gradskog SDP-a gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković. Gradonačelnik je najviše govorio o rebalansu gradskog proračuna i…