Sjever Hrvatske ima dvoje kandidata HDZ-a za Europski parlament: Adanić i Glavak

IHR/Varaždinske vijesti | 6.4.2019. u 09:44h | Objavljeno u Aktualno

Stjepan Adanić i Sunčana Glavak kao predstavnici sjevera Hrvatske nalaze se na listi za izbore za Europski parlament, izvjestili su iz županijskog HDZ-a.

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održanoj u petak u stranačkoj središnjici u Zagrebu izabrani su kandidati te je utvrđen Izborni program pod nazivom „Hrvatska za generacije“.
Prvi na listi je Karlo Ressler, nakon kojeg slijede redom Dubravka Šuica, dr. sc. Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Maroević, Danijel Marušić, a na posljednjem 12.mjestu je Stjepan Adanić.
Sunčana Glavak radila je na VTV-u kao urednica emisije „Vu srcu te nosim“, a kasnije kao glasnogovornicu Ministarstva kulture, potom kao zastupnicu u Hrvatskom Saboru, pa glasnogovornicu Vlade Republike Hrvatske. Adanić je bio prvi gradonačelnik Varaždina u neovisnoj Republici Hrvatskoj, vojni savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana 1991/1992. godine te pomoćnik ministra obrane 1991/1998. godine.
- Ovo je treći puta da građani Hrvatske izlaze na izbore za Europski parlament, a prvi puta da županijske organizacije HDZ-a sa sjevera Hrvatske imaju svog predstavnika na listi, odnosno u ovom slučaju dvoje kandidata Sunčanu Glavak i Stjepana Adanića. Sada nam predstoji kampanja odnosno promoviranje našeg izbornog programa pod nazivom „Hrvatska za generacije“. Na izborima očekujemo pobjedu te osvojenih pet mandata – rekao je Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije.