Mladi HNS-ovci promovirali mjeru "Kako do subvencioniranog stambenog kredita?" Foto: HNS Varaždinske županije

Mladi HNS-ovci promovirali mjeru "Kako do subvencioniranog stambenog kredita?"

Varaždinske vijesti | 7.9.2019. u 15:17h | Objavljeno u Aktualno

Mladi HNS-a Varaždinske županije ove subote u Varaždinu promovirali su mjeru Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja "Kako do subvencioniranog stambenog kredita?".

- Novi krug prijava kreće 10. rujna, zbog čega su mladi HNS-ovci odlučili upoznati svoje mlade sugrađanke i sugrađane grada Varaždina s mjerom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja kojom se već treću godinu zaredom pomaže mladim obiteljima da osiguraju svoj dom kroz otplatu stambenog kredita. Da bi uopće poboljšali demografsko stanje u državi, HNS je kroz spomenutu mjeru dao rješenje i za to. Rok subvencije produžuje se za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije - priopćili su iz županijske organizacije HNS-a.

- Da bi se postigli još bolji rezultati, izglasane su izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita kojom se subvencija produljuje za dodatnu godinu dana po svakom djetetu u vrijeme prijave kredita. U praksi to znači da će se za obitelj koja već ima dvoje djece pri prijavi, subvencija umjesto pet trajati sedam godina, a ukoliko dobiju još jedno dijete subvencija će trajati ukupno devet godina - pojasnili su i dodali da su krajem prošle godine Mladi HNS-a Varaždinske županije proveli anketu među mladima Varaždinske županije, koji su ukazali na jedan od problema, a to je upravo rješavanja stambenog pitanja.

hns_anketa_1.jpg

hns_anketa_2.jpg

- Zahvaljujući potpredsjedniku Vlade RH i Ministru graditeljstva i prostornoga uređenja Predragu Štromaru do sada je 5300 obitelji riješilo svoje stambeno pitanje. Iz čega proizlazi da upravo tih 5300 mladih obitelji u Hrvatskoj ima svoj dom, doprinose gospodarskom razvoju i upravo u tim obiteljima rođeno je više od 700 djece. Tako će i svi oni koji će se prijaviti 10. rujna osigurati svoj dom i budućnost u Hrvatskoj. Ovo je konkretna mjera kako da naši mladi ostanu u Hrvatskoj, ovo je ujedno i konkretna demografska mjera - navode iz HNS-a.

hns_1.JPG

hns_3.JPG

hns_5.JPG

hns_6.JPG

hns_10.JPG