Katarina Peović: Politika u Varaždinu nije ništa drugo osim alata privilegiranih Foto: Radnička fronta

Katarina Peović: Politika u Varaždinu nije ništa drugo osim alata privilegiranih

VV / Radnička fronta | 26.11.2019. u 18:28h | Objavljeno u Aktualno

- Negativni trendovi se ne mogu mijenjati na način na koji to radi aktualna vlast uvođenjem "još tržišta". Zaštita domaće proizvodnje uz radničko organiziranje i upravljanje jedini je model koji može donijeti stvarnu promjenu. Takav model nudi tvornica ITAS iz Ivanca - poručila je dr.sc. Katarina Peović, predsjednička kandidatkinja Radničke fronte danas u Varaždinu, dodavši kako se u tom primjeru iz okolice Varaždina može vidjeti primjer uspješnog poduzeća orijentiranog na izvoz u kojem glavnu riječ vode radnici.

- Politika u Varaždinu zadnjih 30 godina nije ništa drugo osim alata privilegiranih za dodatno poboljšanje svog položaja. U takvom načinu upravljanja prednjači varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, poznat po aferi vezanoj uz zbrinjavanja otpada - rekla je Pejović, osvrnuvši se i na privatizaciju pojedinih varaždinskih tvrtki, kao i na niske plaće na ovom području.

- Iako je Varaždin grad koji ima najmanje nezaposlenih, maksimalni izvoz, on je i grad s najnižim plaćama u Hrvatskoj, što pokazuje kako takvi pokazatelji ne znači nužno i bolji život za obične ljude, za narodnu većinu. Iako Varaždin ostvaruje dvostruko više prihoda na stranom tržištu od ostatka Hrvatske, izgleda da to nije dovoljno da bi plaće bile više - rekla je Peović kod štanda za prikupljanje potpisa za kandidaturu na Franjevačkom trgu.

- U varaždinskim tekstilnim, kožarskim i obućarskim tvrtkama, usprkos visokoj dobiti tih tvrtki, radnice primaju mizerne plaće koje su ispod ionako niskog hrvatskog prosjeka - poručila je kandidatkinja Radničke fronte.

Podršku Pejović potpisao je danas i Siniša Miličić iz Regionalnog industrijskog sindikata.

peovic_varazdin_3.jpg

peovic_varazdin_2.jpg

peovic_varazdin_1.jpg