VIDEO Bosilj: Čehok nakon 16. svibnja odlazi u prošlost

vv / n1 | 4.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Neven Bosilj potpuno je uvjeren da će pobjediti na ovim izborima jer kaže, pod vodstvom Čehoka grad je stagnirao, a on se isključio bavio samim sobom, tako da nije ostvario niti jednu od četiri glavne točke svog programa.

- Nakon nedavne presude vjerojatno je svima jasno zašto se predsjednik RH zalaže za to da Vrhovni sud vodi neovisna osoba. To što je Čehok uopće kandidat problem je i hrvatskog pravosuđa koje nije u 11 godina donijelo nijednu pravomoćnu presudu protiv aktualnog gradonačelnika, rekao je Bosilj za N1

Uvjerenje u svoju pobjedu Bosilj je potkrijepio time da je SDP zadnjih četiri godine bio jedina oporba Čehoku u Gradskom vijeću, koji se protivio politici "glave skupa", koja je u Varaždinu još od vremena Hrvoja Vojvode, kojemu je Čehok bio zamjenik.

- Varaždin je prije 15 godina pobjeđivao na svim izborima kvalitete života, danas nije tako. Varaždin stagnira jer ljudi koji ga vode nisu usmjereni na građane, već svoje prijatelje. Ja nudim 36 odgovora na glavne probleme, kao što su bale, koje nam imobilizira zemljište u Brezju na kojem se može razvijati gospodarstvo,  Zatim tu je pruga koja dijeli grad. Zatim tu je problematika parkiranja, koja treba na reviziju jer je neodrživo sadašnje stanje, rekao je Bosilj, napominjući da ga jako boli što Čačić i Čehok zbog taština ne surađuju, čak ni u vrijeme vrhunca korona krize. 

Što se tiče stanja u SDP-u, rekao je da će stranka, unatoč trenutačnim problemima, izaći jača i misli da je predsjednik Peđa Grbin u 7 mjeseci pokazao kojim smjerom stranka treba ići, a to je da za korumpirane nema mjesta u SDP-u. Prije 5 godina odbio je Davora Bernardića da vodi varaždinski SDP i to zato što je smatrao da tada nije bio spreman. 4 godina iskustva kao gradskog vijećnika to je promjenilo.

Video sadržaj