Dječji vrtić Radost i OŠ Ludbreg uključili se u projekt "O okolišu se pobrini i otpad zbrini"

Dječji vrtić Radost i OŠ Ludbreg uključili se u projekt "O okolišu se pobrini i otpad zbrini" Foto: VV/Arhiva

Dječji vrtić Radost i Osnovna škola Ludbreg uključili su se u projekt "O okolišu se pobrini i otpad zbrini". Na radionicama održanima u vrtiću i školi u organizaciji komunalnog poduzeća Lukom nastali su radovi kojima su najmlađi Ludbrežani prikazali svoje viđenje zaštite okoliša, recikliranja i zbrinjavanja otpada.

Izložba polaznika vrtića će se moći razgledati u izlogu Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner od ponedjeljak 15. travnja, a istog dana bit će otvorena i izložba u Osnovnoj školi Ludbreg. Najmlađi Ludbrežani izloženim radovima uz sudjelovanje na projektu žele podsjetiti i na Svjetski dan planeta Zemlje kojem je cilj zaštita prirodnih resursa i skretanje pozornosti na opasnosti koje nam prijete zbog onečišćenja. Komunalno poduzeće Lukom također je suorganizator izložbe radova polaznika Osnovne škole Kalnik koja će se održati u Kalniku.

Projektom "O okolišu se pobrini i otpad zbrini" kojeg provode Grad Ludbreg i Općina Kalnik nastoji se informirati stanovnike o načinima zbrinjavanja otpada koji dovode do smanjenja količine otpada odloženog na odlagališta kroz obavezne i preporučene izobrazno-informativne aktivnosti. Projektom je obuhvaćeno 10 545 stanovnika Općine Kalnik i Grada Ludbrega. Svrha projekta je informirati i educirati cjelokupno građanstvo prostora obuhvata projekta i time im podići svijest o važnosti odgovornog postupanja s otpadom, s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Trenutno stanje u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj dugoročno je neodrživo, bez obzira na određene pozitivne pomake te je zbog toga potrebno sustavno i konstantno raditi na podizanju svijesti i edukaciji javnosti, kako bi se što više otpada iskoristilo te tako smanjio pritisak na okoliš. Projekt „O okolišu se pobrini i otpad zbrini“ sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.