Na 16. sajmu "Proizvodi hrvatskog sela" i 13 naših izlagača

Varaždinske vijesti | 8.4.2017. u 11:04h | Objavljeno u Društvo

U zagrebačkom Boćarskom domu ovoga se vikenda (od 7. do 9. travnja) održava 16. sajamska priredba „Proizvodi hrvatskog sela“, a svoje proizvode izložila su i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Varaždinske županije. Riječ je o specijaliziranoj sajamskoj priredbi na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela. Na sajmu se održava čitav niz zanimljivih događaja: pripremanje hrane i pića, kušanja, ocjenjivanja, radionice, stručne rasprave, te zabavni i kulturni sadržaji te prodajne izložbe hrane, pića i suvenira.

Varaždinska županija se aktivno uključila u pomoć proizvođačima sa svog područja, pa je tako s 18.000 kuna potpomogla izlaganje za 13 izlagača proizvođača bučinog ulja, meda, vina, ljekovitog bilja, suhomesnatih i ostalih proizvoda s područja cijele županije.

Sajam su obišli zamjenik župana Alan Košić i pročelnik za poljoprivredu dr. sc. Dragutin Vincek, a izlagači iz Varaždinske županije su: Agroaltera, OPG Andreja Petrović, OPG Dario Pocedulić, pčelarski obrt-Domed, Elton d.o.o., Tkalačka radionica Iva Pešut, OPG Jerešić, OPG Darko Matučec, Braniteljska zadruga Rogoz, PZ Mali Bukovec, Agroturizam Požgaj, OPG Ronald Bakal, PZ Ludbreški kraj.

Košić je prilikom obilaska izlagača istaknuo važnost nastupa na ovakvim sajmovima.

- Kako je promocija i komercijalizacija tradicionalnih proizvoda slabo razvijena, izuzetno je značajno dati poticaj organiziranju nastupa seljačkih gospodarstva na manifestacijama gdje će prezentirati svoje proizvode, kao i način proizvodnje - istaknuo je Košić te pojasnio kako je cilj ovakvih manifestacija podizanje razine dohodovnosti i konkurentnosti tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda i kulturnih vrijednosti.

Ulaz za posjetitelje Sajma je besplatan, a radno vrijeme je svaki dan od 9 do 20 sati.

070417 PHS 1