Uz Dan planete Zemlja mališani iz vrtića u Biškupcu čistili okoliš i sadili cvijeće Foto: Ilustracija/Dječji vrtić Varaždin

Uz Dan planete Zemlja mališani iz vrtića u Biškupcu čistili okoliš i sadili cvijeće

VV | 24.4.2024. u 18:09h | Objavljeno u Društvo

Mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Biškupec pretvorili su se u prave ekološke aktiviste kako bi obilježili Dan planete Zemlje, 22. travnja.

bisk5.jpg

Uz pomoć mještana, djeca su, zajedno sa svojim odgojiteljima, sudjelovala u nizu aktivnosti usmjerenih prema razvoju rane ekološke svijesti, odnosno prema očuvanju okoliša i promicanju ljubavi prema prirodi. Uz veselje i entuzijazam, mališani su se pridružili zajedničkim aktivnostima čišćenja okoliša i sadnje cvijeća. Svojim angažmanom doprinijeli su čišćem i ljepšem okolišu i razvijali svijest o važnosti brige o okolišu te ljubavi prema prirodi.

- Jedan od najupečatljivijih trenutaka dana bio je kada su mali ekolozi ukrasili "Drvo lijepih želja“ porukama ispisanim na drvenim oblutcima. Ove poruke, koje sadrže inspirativne misli i pozive na suradnju u očuvanju okoliša, trebale bi potaknuti posjetitelje parka i igrališta na aktivno sudjelovanje u brizi o prirodi - ističu u Dječjem vrtiću Varaždin.

bisk4.jpg

Ova inicijativa gradskog vrtića nije samo obilježavanje jednog dana u godini, već je to kontinuirani napor da se mlađe generacije potakne na aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša. Kroz ovakve aktivnosti, djeca ne samo da uče o ekologiji i održivosti, već postaju i svjesni sudionici u stvaranju zdravije i ljepše budućnosti za sve nas.

- Nadamo se da će ovakav primjer suradnje djece i mještana inspirirati i druge lokalne zajednice da slijede isti put prema ljepšoj, boljoj i zelenijoj sutrašnjici - poručuju iz Dječjeg vrtića Varaždin.

bisk1.jpg