Programi Ljeta u Varaždinu od 18. do 26. srpnja na tri pozornice

Napisao/la: -

Programi Ljeta u Varaždinu od 18. do 26. srpnja donose mnoštvo zanimljivih sadržaja na tri pozornice.

Razni sadržaji, od sportskih do glazbenih programa odvijat će se na Kapucinskom trgu, Kazališnom trgu, u Atriju Starog grada. 

Ponedjeljak, 18. srpnja u 19,30 sati

Kapucinski trg - prezentacija sportskih klubova grada Varaždina

Ženski košarkaški klub „Vindi“ - košarka

Klub se sastoji od seniorske i juniorske ekipe te škole košarke. Seniroska ekipa natječe se u drugoj Hrvatskoj ligi (A2) u kojoj je ove sezone osvojila 6. mjesto od ukupno 9 ekipa. Juniorska ekipa natječe se u Z-18 ligi dok se škola košarke natječe u Z-12 ligi organiziranim od strane Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. Osim liga, klub sudjeluje i na međunarodni i tuzemnim turnirima a ove godine organizirao je po prvi puta Street ball uz podršku tvrtke Velpro.
Treninzi škole košarke na VI.OŠ pod vodstvom profesora kineziologije, Zlatka Knolmajer. Škola košarke predviđena je za djevojčice od 8 do 14 godina. Za sve informacije moguće je nazvati na broj 091 752 1195 (Zlatko Knolmajer).
Treninzi juniorske i seniorske ekipe, djevojke iznad 14 godina održavaju se pod vodstvom Ide Šnidarić, osposobljene trenerice košarke. Za sve informacije moguće je nazvati na broj 099 440 2829 (Ida Šnidarić).

Utorak, 19. srpnja 21 sati, Atrij Starog grada

Danijel Detoni & Kajana Pačko

Danijel Detoni kao solist i glazbenik gostovao je na prestižnim festivalima poput Varšavske jeseni, Muzičkog biennala Zagreb, festivala Musica Danubiana u Ljubljani, Dubrovačkih ljetnih igara, Osorskih glazbenih večeri, festivala Julian Rachlin & Friends, Transeuropéenes u Rouenu, Schleswig-Holstein u Hamburgu, ReMusica u Prištini, Carniarmonie u Udinama i Trieste Prima u Trstu. U kolovozu 2006. osvojio i Nagradu izraelske Zaklade Isman za iznimnu interpretaciju Ligetijeve glazbe. Hrvatska glazbena mladež proglasila ga je najboljim mladim glazbenikom 2008. godine. Iste mu je godine objavljen solistički album s izabranim djelima Dubravka Detonija u izdanju diskografske kuća Croatia Records, a ista kuća je 2014. izdala i nosač zvuka Journey through Europe u suradnji s violončelisticom Kajanom Pačko. Od 2009. podučava klavir, a od 2015. klavir i komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Splitska violončelistica Kajana Pačko nastupila je na najznačajnijim pozornicama Europe poput Berlinske filharmonije i velike dvorane berlinskog Konzerthausa već za vrijeme studija na Hochschule für Musik «Hanns Eisler» u Berlinu i Universität Mozarteum u Salzburgu u klasama svjetski poznatih violončelista Clemensa Hagena i Fransa Helmersona. Kao solistica surađivala je s orkestrom Cappella Academica, orkestrom Hrvatske Radiotelevizije, Zagrebačkim solistima, Hrvatskim komornim orkestrom, Dubrovačkim Simfonijskim orkestrom i mnogim drugima. Dobitnica je prvih nagrada na državnim natjecanjima te na međunarodnom natjecanju «Alpe - Adria» u Goriziji. 2004. pobijedila je na izboru za hrvatskog predstavnika na Eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika te je sudjelovala u polufinalu europskog natjecanja u Luzernu.
Kajana Pačko podučava na Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” u Leipzigu, a od 2009. redovito održava seminare za violončeliste na Muzičkoj akademiji i glazbenim školama u Zagrebu i Splitu te na ljetnim tečajevima.

Srijeda, 20. srpnja, 19,0 sati. Kapucinski trg

SPORTSKA SRIJEDA - prezentacija sportskih klubova grada Varaždina
Kickboxing klub „Mladost“ Varaždin i savate klub „omega“ - borilački sportovi
Kickboxing klub „Mladost“ iz Varaždina najdugovječniji je klub borilačkih sportova u Varaždinu, a djeluje u Hrvatskoj već više od 40 godina. Alfa i omega u Kicboxing klubu „Mladost“ je Anđelko Mladenović koji je od prvog dana u klubu, a kroz njegove ruke prošlo je i više od tisuću boraca iz različitih dijelova Županije..
Savate klub „Omega“ najtrofejniji je klub borilačkih sportova u Varaždinu, ali i u Hrvatskoj. Iz Savate kluba „Omega“ pod palicom prof. Miljenka Rožmarića potekli su najpoznatiji varaždinski borci. Trenutno se savateom bavi veliki broj djece i mladih koji sudjeluju na svim razinama natjecanja, ali i odraslih s ciljem održavanja zdravlja i psihofizičkih sposobnosti. Voditelji su Miljenko Rožmarić, prof. i Emerik Večerić, prof.,studenti kineziologije Kristina Sokolić i Tomislav Jalšovečki, Patrik Večerić i Ida Rodik.

Četvrtak, 21. srpnja, 21 sat, Kapucinski trg

večer latino ritmova/plesnjak – Plesni studio „Takt“ Varaždin

Plesni klub Takt Varaždin aktivno radi na popularizaciji plesa kao sportske discipline, ali važnu ulogu posvećuje i plesnoj edukaciji svih dobnih skupina te promociji plesne kulture. Plesnjak na otvorenom koji će održati 21.7. s početkom u 21h na prostoru Kapucinskog trga namijenjen je svim generacijama te ćemo tijekom večeri uz kvalitetan glazbeni izbor pokušati prenijeti dobre vibracije i donijeti vrhunsku plesnu atmosferu širem krugu naših sugrađana

Četvrtak, 21. 21 sat, Kazališni trg

Kula, Hard Rock koncert

Sastav je osnovan je 2005. a članovi banda su: Bojan Križan (bas), Damir Hodić (bubnjevi), Oliver Novak (gitara), Robert Lisjak (vokal). Od samog početka band se našao u hard rock glazbenom žanru te u svojim nastupima intrepretira klasike hard rock žanra, kao što su Led Zeppelin, Van Halen, Jimi Hendrix, te nešto novije bandove - Wolfmother, Jet, The Cult...Iamo je više od 400 koncerata, održanih većinom u Hrvatskoj (Boogaloo, Uljanik, Twin Horn, Route 66, Blues club, Time, Hard Place, Rock Club Pula - Zagreb i mnogi drugi) i u Sloveniji (Ptuj, Lendava, Maribor).

Petak, 22. srpnja, 21 sat, Kazališni trg – Fontana

Mjesni odbor, Split – Tri Grgura

Nakon začetnika Šo!Mazgoona te Gege s Hvara i Kopita s Visa – „Mjesni odbor“ nova je senzacija i dostojan nastavak autohtonog hrvatskog „otočkog vala“. Dečki sa Šolte kažu da sviraju otočki rock funk psycho disco reggae,uz malu dozu melankolije i, dakako, tekstove na materinjem jeziku. Njihovi nastupi zrače vedrinom, ljetnom toplinom, iskrenošću i nevjerojatnom količinom pozitivnih vibracija.Do sada su snimili dva albuma, „Disco Cuba“ (Aquarsius records/Spona, 2012.) i „Divje sime“ (Aquarius records/Spona, 2013.), a njihov megahit „Mande Mande“ je na youtube-u pogledalo više od pola milijuna ljudi. Za oba albuma su nominirani za nagradu Porin, u kategoriji ˝Debitanti godine˝ i ˝Najbolji album klubske glazbe˝

Subota, 23. srpnja, u 18 sati

Kapucinski trg

Varaždinska glazbena udruga
- večer uz Tamburaški orkestar i vokalnu skupinu VGU s gostima Zagorje brass quintetom
Udruga djeluje na tri područja: tamburaška glazba, vokalna glazba te glazbena edukacija, a u sklopu Udruge danas djeluju tamburaški orkestar, tamburaški pomladak te ženska vokalna skupina.Ideja vodilja kod osnivanja Zagorje Brass quinteta 2012.godine bila je okupiti obrazovane mlade ljude porijeklom iz Hrvatskog zagorja te zajedničkim muziciranjem, a pridržavajući se visokih umjetničkih kriterija, približiti publici kulturu puhačkog glazbenog izraza koji je zapravo duboko u korijenima i tradiciji zagorskog kraja. Fleksibilnost i različita mogućnost primjene puhačkih limenih instrumenata, uz eventualnu podršku udaraljki, dozvoljava ansamblu vrlo širok repertoar. Od klasičnih djela, filmske glazbe, jazz-a, do popularnih skladbi I naravno zagorskih popijevki. Stoga je i ansambl na dispoziciji za različite vrste događanja. Koncerti, promocije, poslovni domjenci i sl. Svi članovi ansambla se profesionalno bave glazbom ili su student i učenici glazbe, te naravno Zagorci. Trenutno nastupaju u sastavu: Davor Zrinščak, Vedran Malogorski, Igor Kralj, Denis Martinuš, Karlo Vlahek, Igor Vugrek.

Subota, 23. srpnja, 21 sat

Kazališni trg – Fontana

Harpoon Blues Band, Split – Tri Grgura

Harpooni službeno postoje od polovine 2007. godine. U to vrijeme su Jadran Vušković, iskusni gitarist i jedan od osnivača već legendarne Daleke Obale te pjevač i usnoharmonikaš Predrag Lovrinčević započeli neobaveznu akustičnu svirku po splitskim klubovima. Od utemeljenja pod nazivom Harpoon Blues Band, pa do danas band nastupa diljem Hrvatske, ali i van njenih granica osvajajući polako znatan broj poklonika. Trenutno Harpoon Blues band uživa status najpoznatijeg dalmatinskog blues banda.

Utorak, 26. srpnja 2016., 21 h

Atrij Starog grada

„Miris Jazza“
Siyeon Ryu violina, Ana Marija Kyun, klavir

Siyeon Ryu započela je glazbeno obrazovanje na Nacionalnom sveučilištu u Seoulu, dok je preddiplomski studij završila na Curtis glazbenom institutu. Nakon Umjetničke diplome iz Londona Siyeon Ryu diplomirala je na Sveučilištu Yale, a u SAD-u na Sveučilištu u New Yorku završila je i doktorat. Pohađala je predavanja svjetski poznatih glazbenika poput Issaca Sterna, Pinchas Zuckermana, Igora Oistrakha i Josefa Gingolda. Od 2000. godine i sama predaje na SookMyung Ženskom Sveučilištu.
Prvi nastupi u recitalima započinju 1995. godine. Svoj profesionalni put nastavlja turnejama po SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Španjolskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Njezin posljednji glazbeni interes usmjeren je na reinterpretaciju tradicionalne korejske folklorne glazbe a ali na repertoaru su joj djela od baroka pa do suvremenih autora. Vrhunac njezinog glazbenog stvaralaštva čini godišnji “Siyeon Ryu koncert” kojim su tradicionalne glazbene granice tanga, folklora i barokne glazbe srušene i ujedinjene pod novim svjetlom.

Ana-Maria Kyun
Rođena je u Seoulu u Južnoj Koreji 1967. godine. Klavir počinje učiti s majkom, profesoricom klavira, s nepunih pet godina i već kao mala sudjeluje na raznim natjecanjima na kojima osvaja brojne nagrade. Nakon niže srednje umjetničke škole koju završava kao najbolja učenica i stipendistica, obrazovanje nastavlja u višoj srednjoj umjetničkoj školi (Seoul Art High School), školi s najdužom tradicijom u umjetničkom obrazovanju.Studij nastavlja u Beču gdje je usavršavala klavir kod prof. Probst, a uz to magistra je Muzikologije i Koratisike/Srbistike s diplomom iz Berlina.
Nakon udaje za hrvatskog državljanina preselila je u Hrvatsku i od 1999. godine radi u Varaždinu kao profesorica klavira u Glazbenoj školi, a kao korepetitorica za puhački i pjevački odjel sudjeluje na raznim natjecanjima diljem Hrvatske i inozemstva. S Lanom Kos (pjevanje) i Anom Horvat (klarinet) nastupila je na završnom koncertu državnog natjecanja, a više priznanja dobila je i od grada Varaždina i od Varaždinske županije. Krajem rujna 2014. godine postala je sveučilišni specijalist muzike na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu.Osnovala je udrugu Amanda Management za organiziranje koncerata, seminara i radionica te za međunarodnu kulturnu suradnju.

Koncert klape Condura koji je trebao biti održan 24. srpnja na Kazališnom trgu odgođen je zbog tehničkih razloga, a novi termin koncerta objavit će se naknadno

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.