FOTO Kako kuhati zdravo, a fino za mališane otkrio chef Delić Foto: Dječji vrtić Varaždin

FOTO Kako kuhati zdravo, a fino za mališane otkrio chef Delić

VV | 13.10.2024. u 07:50h | Objavljeno u Društvo

U sklopu aktivnosti uvođenja sustava zdrave prehrane, u vrtiću u Dravskoj održana je kulinarska edukacija za djelatnice centralne kuhinje Dječjeg vrtića Varaždin.

Edukaciju je u vidu radionice vodio chef Zoran Delić, uz nutricionisticu Saru Stoček koji su članovi Healthy meal standard tima.

- Teme edukacije su bile prolazak svih uređaja u kuhinji i suvremeni način korištenja istih, prolazak i usklađivanje nove knjige jelovnika i recepata i popratne dokumentacije te izrada određenih receptura kako bi samim kuharicama olakšali posao, a da jela ostanu ukusna i privlačna za naše najmlađe korisnike, za djecu polaznike Dječjeg vrtića Varaždin. S obzirom da naše kuharice pripremaju veliki broj obroka svaki dan, a osim toga i nekolicinu jako "odgovornih“ obroka zbog posebnih nutritivnih potreba – alergija, intolerancija i sličnih stanja određenog broja polaznika, izuzetno je bitno educirati ih. Veseli me što sve djelatnice u kuhinji prihvaćaju nove izazove i što su otvorene za suradnju i željne obogaćivati svoje kulinarske vještine kako bi hrana bila još kvalitetnija i ukusnija – istaknula je Petra Medved, zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Varaždin.

Galerija slika