B. Gojo izvrijeđao Nikolinu Babić na Davis Cupu u Varaždinu, nakon čega je odlučila dati ostavku? Foto: Martin Novosel

B. Gojo izvrijeđao Nikolinu Babić na Davis Cupu u Varaždinu, nakon čega je odlučila dati ostavku?

Nacional | 11.10.2024. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno

Nikolina Babić je nedavno odstupila s pozicije predsjednice Hrvatskog teniskog saveza, točnije 23. rujna ove godine, a navodno je njena odluka o ostavci pala već tijekom gostovanja hrvatske teniske reprezentacije u Varaždinu, piše Nacional.

Hrvatska teniska reprezentacija igrala je 13. i 14. rujna pretkvalifikacijski dvoboj Davis Cupa protiv Litve u Varaždinu. Nekoliko tjedana prije tvog dvoboja atmosfera je bila loša jer je s adrese elektroničke pošte Mate Pavića predsjednici Saveza Nikolini Babić poslana poruka kako će tenisači bojkotirati nastup u Davis Cupu ako se konačno ne realizira višegodišnje obećanje o izgradnji novih teniskih terena u Splitu.

Duje Ajduković, Borna Gojo, Matej Dodig, Mate Pavić i Mili Poljičak došli su ipak u Varaždin, gdje ih je dočekala Nikolina Babić. Ona se počela rukovati s njima, ali kada je došla do Borna Goje, on joj je odbio pružiti ruku i komentirao „Ne želim se rukovati s prevarantima i lažovima“. U pokušaju da ublaži ovu neugodnu situaciju ona je, nešto kasnije, otišla u svlačionicu tenisača kako bi razgovarala s njima. Borna Gojo, kada ju je ugledao, kazao je „Ovdje toliko smrdi da ja ne mogu ostati u prostoriji“, piše Nacional.

- Kako su nam rekli poznavatelji situacije u Varaždinu, ali i u teniskom savezu, Nikolina Babić je tada u malom krugu ljudi izjavila „A što meni sve ovo treba“ i time najavila davanje ostavke - stoji u članku Nacionala.

Devet dana kasnije Nikolina Babić objavila je da se, nakon šest godina, povlači s mjesta predsjednice Saveza zbog privatnih i poslovnih obaveza. Novi predsjednik bit će izabran na sjednici skupštine 16. listopada, a već se sada se zna da će to biti Zdravko Marić, bivši šestogodišnji ministar financija, piše Nacional.