Djelatnici Dječjeg vrtića Varaždin učili o pružanju prve pomoći u suradnji sa Sveučilištem Sjever Foto: Dječji vrtić Varaždin

Djelatnici Dječjeg vrtića Varaždin učili o pružanju prve pomoći u suradnji sa Sveučilištem Sjever

VV | 12.10.2024. u 15:55h | Objavljeno u Društvo

Kako pomoći mališanima dođe li do nesretnog slučaja ili ozljeđivanja tijekom boravka u dječjem vrtiću te koja su načela pružanja prve pomoći posebice za djecu u dobi do sedam godina, samo su neke od tema o kojima se govorilo tijekom trodnevne edukacije koju je Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever proveo u Dječjem vrtiću Varaždin, a u organizaciji zdravstvenih voditeljica Petre Medved i Dijane Biškup.

33.jpg

O specifičnostima potencijalnih ozljeda mališana predškolske dobi i njihovog pravilnog zbrinjavanja stotinjak je djelatnika Dječjeg vrtića Varaždin upoznao Zoran Žeželj, nastavnik Odjela za sestrinstvo, a osim teorijskog dijela održan je i praktični dio edukacije.

- Znamo da odgojitelji i odgojiteljice predano rade svoj posao s mališanima, a i da tijekom svog obrazovanja, kao i kasnije, stječu brojna znanja i iskustva kako pomoći djeci ukoliko se ukaže potreba. Ovakvim edukacijama nastojimo im pomoći da budu još spremniji i educiraniji dogodi li se neka hitna situacija koja zahtjeva i medicinska znanja. Pružiti pomoć u prvim trenucima od događaja može biti od presudnog značaja, stoga je i ovaj mini tečaj nastojanje da se osigura da u dječjem vrtiću mališani budu zaštićeni i s najboljom skrbi dok njihovi roditelji rade. Ovo je prva edukacija koju smo proveli u suradnji s Dječjim vrtićem Varaždin, na čemu im zahvaljujemo kao i djelatnicima koji su aktivno sudjelovali tijekom ovih dana - poručuju s Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever na kojem spremaju već i nove edukacije. 

gdaaa.jpg

gda.jpg