Stožer civilne zaštite: Ako ste ovdje ljetovali, preporučujemo da konktaktirate ZJZ!

vv | 15.8.2020. u 12:09h | Objavljeno u Aktualno

Tri novooboljele osobe od koronavirusa u protekla 24 sata registrirane su i u Međimurskoj županiji, baš kao i u Varaždinskoj županiji. I to nije sve. I ovdje se radi o osobama koje su se vratile s ljetovanja.

- Sve tri osobe ljetovale su u Vodicama koje je Stožer civilne zaštite evidentirao kao novo žarište, ukazuju u međimurskom Stožeru.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije preporučuje svima koji su bili na ljetovanju u Vodicama i pohodili noćne klubove da kontaktiraju Djelatnost za epidemiologiju zaraznih te kroničnih nezaraznih bolesti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije radi daljnjih konzultacija.

Što se tiče režima prelaska granice s Republikom Slovenijom, Međimurska županija je u zelenoj zoni što znači da, u ovom trenutku, nema promjene u odnosu na dosadašnji režim prelaska granice za naše građane.

Do sada je ukupno izvršeno 2504 testiranja na COVID 19 virus. 

- Unatoč tome što je u Međimurskoj županiji trenutno 9 oboljelih osoba, s obzirom na ukupne brojke oboljelih u Republici Hrvatskoj, situacija u našoj županiji je i dalje povoljna, naglašavaju.