Župan Čačić pohvalio rad Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata te obećao daljnju podršku

vv | 1.3.2020. u 19:07h | Objavljeno u Aktualno

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, koja okuplja preko sto članova, održala je svoju redovnu godišnju skupštinu u hotelu Turist u Varaždinu. Spomenimo kako Udruga ove godine obilježava i 25 godina svoga osnutka i djelovanja.

Osim što članovi Udruge rade na trajnom očuvanju uspomene na sve vrijednosti Domovinskog rata te na poginule, članovi Udruge pomažu svojim bolesnim članovima te im pomažu u ostvarivanju njihovih zakonskih prava. Skupštini su uz članove prisustvovali i gosti, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak, savjetnik za protokol Tomislav Pajtlar,  predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade 'Puma' Robert Puja, načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak, Dr. Ivan Herman iz  Udruge Specijalne Jedinice Policije „RODA“ te mnogi drugi. 

Izvješće o radu u 2019. godini podnijela je predsjednica Udruge Ljubica Florijan-Cerovečki koja se zahvalila i Petru Kovačeku, dugogodišnjem predsjedniku Udruge na velikom trudu i energiji koju je ulagao vodeći samu Udrugu, a  prisutnima se obratio i župan Čačić.

- Ovo je jedina Udruga u Hrvatskoj koja okuplja roditelje i udovice zajedno u istu Udrugu. Vaši najmiliji dali su ono najvrjednije u obrani domovine, a to je život. Bol i tuga koju Vi, dragi roditelji i supruge poginulih branitelja  osjećate je velika  i neprolazna, ali budite ponosni. Njihovi životi utkani su u same temelje stvaranja Hrvatske – rekao je župan te poručio da će Županija i nadalje pomagati rad Udruge.

- Pomažemo rad i aktivnosti svih naših Udruga branitelja koji su svoje domoljublje i hrabrost pokazali na svim ratištima diljem Hrvatske – zaključio je župan.

010320_udruga_roditelja_i_udovica_2.jpg