U županiji potvrđen jedan novi slučaj zaraze, ukupan broj oboljelih 21

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.3.2020. u 12:10h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj oboljelih popeo na 21. Do sada imamo potvrđena ukupno četiri slučaja ozdravljenja, stoga na liječenju u Općoj bolnici Varaždin imamo 17 osoba, a sve osobe su trenutno općeg dobrog stanja.

Kod posljednjeg slučaja oboljenja radi se o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe. Ukupna slika oboljelih pokazuje da je 11 slučaja importirano iz inozemstva, dva iz Zagreba, a osam slučaja su bliski kontakti tih zaraženih osoba.

Kod dosadašnjih izliječenih slučajeva bilježimo da od pojave simptoma do negativnih briseva, odnosno izliječenja, u prosjeku prođe 21 dan.

- Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 231 osoba. Pod mjerom samoizolacije na području Varaždinske županije nalazi se trenutno 2404 osobe, a protekla 24 sata zabilježeno je samo jedno kršenje mjere. Vezano na Odluku Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta Policijska uprava Varaždinska je u posljednja 24 sata zabilježila 66 slučajeva kretanja bez valjane propusnice - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Iz Županije apeliraju da se kretanje smanji na najnužnije i da se pridržavate svih komuniciranih odluka, uputa i preporuka.