Varaždinski umjetnici pozivaju vas na radionice

N.P. | 8.6.2017. u 14:02h | Objavljeno u Društvo

Tjedan primijenjenih umjetnosti po prvi se puta održava u Varaždinu, od 12. do 18. lipnja, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, uz potporu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin i Turističke zajednice grada Varaždina. Primijenjena umjetnost obuhvaća spoj dizajna i umjetničkih obrta a rezultat je uvijek individualan, ovisan o osobnosti umjetnika koji ga stvara.

- Tjednom primijenjenih umjetnosti želi se javnosti približiti primijenjena umjetnost. Nadamo se da će publika prepoznati ovu našu manifestaciju jer sve to radimo upravo radi njih. Želimo im približiti naš rad ali i potaknuti u njima njihovu kreativnost koja čuči u svima nama. Zbog toga smo organizirali i radionice u našim ateljeima i radnim prostorima. Na licu mjesta će vidjeti kako se stvara i nastaje neki proizvod - rekla je Danijela Pičuljan, članica ULUPUH-a

Ukupno će sedmero umjetnika, članova ULUPUH-a i HDLU-a Varaždin otvoriti svoje ateljee i radne prostore te predstaviti svoj rad posjetiteljima koji će i imati prilike sudjelovati na radionicama, a to su Ivana Stepan i Mateja Rusak koje se bave izradom ručno šivanih i personalno dekoriranih knjiga, zatim Suzane Bernat koja će održati radionicu apliciranja ilustracija na uporani predmet, dok će Živko Toplak, inače poznat po tehnici akvarela, ovoga puta prikazati završnu obradu umjetničkih predmeta lijevanih u bronci i mesingu. Danijela Pičuljan imat će radionicu izrade šalica za čaj, Snježana Pokos Vujec radionicu izrade keramičke pločice kao osnovni element stvaranja umjetničkih instalacija a Lila Herceg će izrađivati umjetničke i uporabne predmete od stakla.

- Drago mi je da našim sugrađanima ponovno možemo ponuditi nešto novo - rekla je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, pozivajući sve zainteresirane da dođu na radionice kako bi potaknuli svoju kreativnost.