FOTO "33 krunice za 33 godine" - odali počast i posvetili zastavu udruge Sinovi Domovine Foto: Varaždinska županija

FOTO "33 krunice za 33 godine" - odali počast i posvetili zastavu udruge Sinovi Domovine

Varaždinske vijesti | 26.4.2024. u 16:10h | Objavljeno u Društvo

U Kapelici svetog Jurja u vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu članovi Moto kluba 4. gardijska - Split zajedno s članovima Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma 23. travnja položili su krunicu izrađenu i blagoslovljenu u svetištu Kraljice Mira u Međugorju.

Ovime su simbolično odali počast svim preminulim žrtvama Domovinskog rata te obilježili 33. obljetnicu osnivanja 4. gardijske brigade Split.

33_krunice_4_gardijska_7_gardijska_pume_2024_1.jpg

Podršku su dali župan Anđelko Stričak, zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma bojnik Krunoslav Slavinec, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić sa suradnicima, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Varaždinske županije.

33_krunice_4_gardijska_7_gardijska_pume_2024_3.jpg

Polaganje krunice u Varaždinu dio je manifestacije "33 krunice za 33 godine", u sklopu koje su krunice položene u još pet gradova - Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Grubišnom Polju i Virovitici.

33_krunice_4_gardijska_7_gardijska_pume_2024_4.jpg

U kapelici sv. Juraja ujedno je održan obred posvećenja zastava udruge Sinovi Domovine Domovinskog rata, kojem su prisustvovali i župan Anđelko Stričak i načelnici općina Gornji Kneginec, Petrijanec, Sračinec i Trnovec.

Župan i načelnici su prihvatili čast da budu kumovi zastava Udruge i njezinih ogranaka.

posvecenje_zastava_udruga_sinovi_domovine_2024_2.jpg

Naime, Sinovi Domovine novi je naziv dosadašnje Udruge dragovoljaca i veterana DR-a – ogranak Varaždin, koja je istovremeno promijenila znak, a time i izgled zastave. Predsjednik Udruge Sinovi Domovine je Zoran Keča, a tajnik Damir Belaj.

Više fotografija u nastavku: