Spisateljica Ines Hrain objavila novi krimić za mlade, a u planu izdavanje još jednog nastavka Foto: Ilustracija

Spisateljica Ines Hrain objavila novi krimić za mlade, a u planu izdavanje još jednog nastavka

Julijana Marčec | 12.4.2021. u 15:05h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska spisateljica Ines Hrain objavila je svoj sedmi roman. Riječ je o nastavku prvog varaždinskog romana za mlade “Pusti otok” koji je autorica napisala između uspješne trilogije “Najdeblja“, “Sjajni je bal“ i “Kolagen“ te krimića “Švedska grenčica“ i “Za Rusiju s ljubavlju“. Ovaj krimić za mlade “Pusti otok 2 – Oteti” izašao je u izdanju Udruge za promicanje kulture Ritam misli, a urednica je Ljubica Ribić. Naslovnicu romana naslikala je Lucija Oreški, dok je urednica teksta i recenzentica Lidija Novosel.Jedna od najčitanijih varaždinskih spisateljica zasad se može pohvaliti kako su joj dva romana prevedena na slovenski jezik, pa će i ovaj novi ponuditi izdavačima izvan Hrvatske što je bio povod za razgovor.

Napisali ste prvi varaždinski roman za mlade “Pusti otok”, a ovih je dana iz tiska izašao i nastavak “Pusti otok 2 - Oteti”? 

“Pusti otok 2 – Oteti” nastavak je sage o dvoje mladih i njihovim avanturama, to je krimić za mlade. U prvom romanu opisan je brodolom na moru i njihovo preživljavanje na pustom jadranskom otoku. U ovom, drugom dijelu, Emina i Željko ponovno se zateknu sami na Pagu i bivaju oteti. Svi likovi iz prvog dijela protežu se i na roman Oteti pa će svakom čitatelju biti zanimljivo pročitati što se dalje događalo s glavnim junacima. Inače su romani u nastavcima omiljeni kod mladih, ali i kod odrasle čitalačke publike jer stvaraju povezanost likova i čitatelja, pa oni postaju najbolji prijatelji ili pak najgori neprijatelji. Mnogim piscima čitatelji rado sugeriraju što bi se u romanu trebalo dalje događati. Tako je bilo i sa mnom, jer su me mnogi, čak i na ulici, ispitivali gdje su završili Emina i Željko, što se s njima dalje događalo. Zato sam odlučila napisati nastavak, a već imam ideju i za treći dio.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u