U Varaždinu se pokreće jedinstveni turistički obilazak grada na temu vještica

| 24.10.2016. u 20:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kakve veze imaju vještice i Varaždin, tko su bile vještice i kakve veze imaju s modernim društvom? Zašto metla i šešir špičastog vrha?

Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o vješticama moći ćete dobiti tijekom jedinstvene turističke ture “Tragom varaždinskih coprnica”, koja će se u Varaždinu prvi put održati 31. listopada na Noć vještica.

Tijekom mistične ture turisti će moći čuti tko su bile varaždinske vještice, kako funkcionira magija u odnosu na religiju, kako je dolazilo do progona i kako su vještice otkrivali i zatvarali, mučili u današnjoj županijskoj palači i palili u varaždinskom Brezju… Zbog ugođaja tura će se održavati u večernjim satima pod svjetlom svijeća.

Tura će trajati 111 minuta, kako bismo iskoristili magiju ponavljajućih brojeva, a vodit će je kostimirani vodiči s fenjerima u rukama. Tura će početi kod Staroga grada kod lančane kule i nastavit će se po gradu na mjestima koja imaju veze s varaždinskim coprnicama – kazala je idejna začetnica novoga turističkog aduta Varaždina Maja Bilušić iz varaždinske tvrtke Tura.

Sve o ovoj zanimljivoj turi doznajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u