Tko su predloženi za javna priznanja Varaždinske županije u 2019. godini? Foto: Ilustracija

Tko su predloženi za javna priznanja Varaždinske županije u 2019. godini?

IHR/Varaždinske vijesti | 2.7.2019. u 08:01h | Objavljeno u Aktualno

Komisija za javna priznanja Varaždinske županije predlaže da se ove godine nagrada za životno djelo dodijeli Mariji Cafuk.

- Marija Cafuk jedna je o d najznaajnijih poljoprivrednica Varždinske županije koja se bavi proizvodnjom, pakiranjem i distribucijom poljorivrednih proizvoda, od kojih se ističe proizvodnja svježeg i kiselog Varaždinskog kupusa – navodi Komisija u Prijedlogu odluke o javnim priznanjima koju bi trebali potvrditi vijećnici Županijske skupštine na sjednici u četvrtak, 4. srpnja.

Za dobivanje nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju predlažu se OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija (pravna osoba), koja je jedna od najstarijih osnovnih škola u Varžadinskoj županiji koja ove godine slavi 280. godina svog postojanja te izborniku David Cu reprezentacije Željku Krajanu (fizička osoba) jer je pod njegovim vodstvom Hrvatska prošle godine, na stadionu Pierre Mauroy u Lille, Francuskoj , osvojila Davis Cup-a , najprestiznije natjecanje u muskorn tenisu.

Za dobivanje nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu kao pravne osobea predlažu se Druga gimnazija Varaždin koja je prepoznatljiva na područjima inovativnosti odgoja i obrazovanja, kreativnosti i izvrsnosti u Hrvatskoj i svijetu,  Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu koji svojom 155 godišnjorn vatrogasnom tradicijom i iskustvom dokazuje da su tehnički i organizacijski osposobljeni za efikasnu i modernu intervenciju i situacijama i stalnim opasnostima od mogućih požarnih, elementarnih i drugih opasnosti.  Za dobivanje nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu kao fizička osoba predlaže se Jasna Jakovljević, intendantica HNK Varaždin, koja od studenog 2005. Obavlja dužnost ravnateljlice HNK Varaždin.

- U njezinom mandatu  došlo je do intenzivnog povećanja pedstava i povezivanja s drugim kazalištima i kulturno-umjetničkim ustanovama,  a njezina je uloga velika u iniciranju postupka kojim je HNK Varaždin 2013. dobilo status nacionalnog kazališta – objašnjava Komisija.  

Hoće li prijedlozi Komisije biti prihvaćeni znat će se u četvrtak, kada Odluku od dodjeli javnih priznanja trebaju donijeti vijećnici Županijske skupštine.