Sada i službeno: Sutra će svečano biti otvoren opremljen studio HRT-a u Varaždinu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Sada i službeno: Sutra će svečano biti otvoren opremljen studio HRT-a u Varaždinu

IHR/Varaždinske vijesti | 6.1.2020. u 09:22h | Objavljeno u Aktualno

Sutra, u utorak 7. siječnja održat će se svečano otvorenje studija HRT-a u Varaždinu, kao što je to najavio i varaždinski župan Radimir Čačić na zadnjoj sjednici Županijske skupštine održanoj početkom prosinca prošle godine.
- Uložili smo 600.000 kuna, osigurali smo prostor, obnovili ga, a HRT ga je opremio te je počelo emitiranje. Jedino što nismo učinili je to što se s time nismo pohvalili. Nismo priredili svečano otvorenje, ali i to ćemo učiniti, formalno ćemo to učiniti uz predstavnike HRT-a - rekao je župan odgovarajući na pitanje HDZ-ove vijećnice Martine Bistrović, koju je zanimalo je li studio HRT-a započeo s radom.
Podsjećamo, prostor za studio HRT-a u Varaždinu uređen je u prostorima Srednje strukovne škole Varaždin. Riječ je o 100-ak kvadrata prostora, od čega 46 kvadrata “otpada” na studio. Još prije mjesec dana iz HRT-a su nam potvrdili da je počelo emitiranje, a prostor je opremljen potrebnom opremom za što je HRT izdvojio 400.000 kuna.
- Prostor je opremljen za potrebe snimanja i izravnog javljanja u programe HRT-a. Fiksne postave zasad nema i poslove u Varaždinu obavljaju postojeći zaposlenici iz HRT centra Čakovec/Varaždin. Varaždin je time dobio mjesto odakle će se moći uživo javljati u emisije HRT-a - poručili su iz te televizijske kuće.

Označeno u