Počela humanitarna akcija za pomoć obitelji Kunert iz Varaždina Foto: Krešimir Đurić

Počela humanitarna akcija za pomoć obitelji Kunert iz Varaždina

I.D./Varaždinske vijesti | 5.9.2017. u 18:21h | Objavljeno u Aktualno

Proteklih je dana varaždinsku javnost ganula priča o obitelji Kunert iz Varaždina koja živi u teškim uvjetima, odnosno u kući kojoj se krov urušava. Kuća ima samo dvije prostorije, a krov je u vrlo lošem stanju pa im, kada pada kiša, prokišnjava.

Obitelj Kunert posjetio je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji im je ponudio privremeno rješenje, a to je da se obitelj može, ako pristane na to, useliti u gradski stan za vrijeme dok se njihova kuća ne obnovi.

Ubrzo je pokrenuta i humanitarna akcija "I mi imamo pravo na dom" za pomoć ovoj obitelji, a pokrenula ju je Udruga Sv. Vinka Paulskog u Varaždinu.

- Preseljenje obitelji u jedan od gradskih stanova je samo nužni smještaj dok se ne izgradi nova kuća. Statika kuće ne dozvoljava sanaciju. Projektna dokumentacija je gotova, stoga pozivamo sve poduzetnike, obrtnike i ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji - objavila je Udruga Sv. Vinka Paulskog u Varaždinu na svojoj Facebook stranici.

Dodaju kako su im potrebni građevinski materijal i izvođači radova.

- Napominjemo da je Udruga Sv. Vinka Paulskog jedina ovlaštena od obitelji Kunert za provođenje akcije te posjedujemo rješenje Ureda Državne uprave kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći - poručila je na Facebook stranici udruge njena predsjednica Renata Martinez.

Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti donacije je IBAN: HR19 2402006-1500058126 .

humanitarna-akcija-obitelj-kunert-varazdin-2.JPG

humanitarna-akcija-obitelj-kunert-varazdin-3.JPG

humanitarna_akcija_obitelj_kunert_2.jpg