Je li pametno što se molitelji okupljaju ispred bolnice u vrijeme pandemije? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Je li pametno što se molitelji okupljaju ispred bolnice u vrijeme pandemije?

IHR/Varaždinske vijesti | 30.9.2020. u 10:49h | Objavljeno u Aktualno

I ove se jeseni ispred varaždinske bolnice održava molitvena kampanja inicijative "40 dana za život" kojoj je cilj, kako ističu, spašavanje života svakog začetog djeteta. SDP-ov vijećnik Luka Zrinski, na današnjoj sjednici Županijske skupštine, pitao je može li Varaždinska županija na neki način regulirati takve skupove, pogotovo u vrijeme ovakve koronakrize.

- Osobno smatram da nijedna osoba svojim postupanjem ne smije utjecati na odluku žene hoće li ili ne otići na abortus u bolnicu. Smatram da u ovo vrijeme pandemije, iz zdravstvenog aspekta, nije pametno da se okupljaju pred bolnicom jer ugrožavaju svoje zdravlje, ali i zdravlje pacijenata – upozorio je Zrinski.

Varaždinski župan Radimir Čačić rekao je kako nemaju instrumenata i ne mogu ništa učiniti da to promijene.

- Dvojbe je li život počeo začećem ili rođenjem su legitimni i da je stvar tako jednostavna ne bi bila stoljećima tema. Svatko ima stav, ali nitko ne smije drugog čovjeka maltretirati, niti mobingirati. Nikakva pozicija pritiska na točki kao što je ulaz u bolnicu nije primjerena ni prihvatljiva. Nemamo instrumente, ali možemo reći svoj stav, ovako javno. Apsolutno osuđujem takvo ponašanje. Pomaknite se 500 metara dalje i ne maltretirajte ljude – poručio je Čačić.

Označeno u