Ronald Ređep predsjednik je i igrač u varaždinskom STK Starr, novom - starom prvaku Hrvatske

Prekinuta sva natjecanja, varaždinski Starr prvak Hrvatske treću godinu zaredom

| 23.5.2020. u 12:55h | Objavljeno u Sport

Kao što je i bilo najavljeno Izvršni odbor HSTS-a je potvrdio volju većine klubova. Sva natjecanja pod nadležnošću Saveza su definitivno prekinuta zbog pandemije Covida-19 i nemogućnošću završetka natjecanja u regularnim uvjetima, a prvaci su varaždinski Starr i dr. Časl. Starru je to treća uzastopna titula, dok je dr. Časl osvojio peti naslov uzastopce u ženskoj konkurenciji, ukupno sedmi. Članice STK Varaždin su nakon 13 odigranih kola bile na četvrtom mjestu.

Što se tiče sezone 2020./21. i u muškoj i ženskoj ligi će nastupati 12 klubova, što znači da niti jedan klub neće ispasti iz lige. No, nekih promjena će ipak biti i tu će se razlikovati muška i ženska liga. Kod muških će u sezoni 2021./22. i dalje ostati liga s 12 klubova, ispast će dva kluba, a dva će ući iz 1. Hrvatske lige.

U sljedećoj sezoni novi superligaši su Cibalia (1. HL istok) i Donat (1. HL zapad). Kod žena u sljedećoj sezoni u HEP Superligi nastupat će 12 klubova, ali će kraju ispasti četiri kluba, dok će iz 1. HL ući dva kluba. Novi superligaš je Crikvenica (1. HL zapad), dok će Starr i Mladost Petrinja odigrati 'majstoricu', a pobjednik tog susreta će izboriti najviši rang hrvatskog stolnog tenisa. Više informacija o natjecanjima u ligama znat će se nakon Liga odbora.

Sve završnice pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske (od mlađih kadeta do juniora), ali vjerojatno bez parova, trebale bi se igrati krajem lipnja. Točan termin i mjesto održavanja završnica utvrdit će se za nekoliko dana nakon što HSTS dobije upute od Nacionalnog stožera civilne zaštite o epidemiološkim mjerama.

Hrvatski kup za seniore će se ipak igrati ove sezone, a krajnji rok za odigravanje 'Final Foura' je do početka nove sezone, koja bi trebala startati sredinom rujna 2020. Što se tiče registracije igrača za sljedeću sezonu najave prelazaka bit će od 11. do 31. srpnja 2020., dok bi prelazni rok bio od 1. do 17. kolovoza 2020. 

Novi izbornik ženske seniorske reprezentacije je Darko Arapović, koji će na toj funkciji naslijediti Tian Yuan. Arapović je dosad vodio juniorsku i kadetsku žensku reprezentaciju, a budući stožer reprezentacije činit će Dado Šurbek, Tomislav Kolarek, Luka Vrančić, Tian Yuan i Branka Batinić.

HSTS se zahvalio dosadašnjoj izbornici Tian Yuan, koja će i dalje ostati vezana uz Savez na funkciji za suradnju s Kinom. HSTS je dosad imao odličnu suradnju s NR Kinom i njihovim veleposlanstvom u RH, te čelnici Saveza žele da ti odnosi u budućnosti budu još bolji.

Izvješće za organizaciju Europskog prvenstva do 21 godine, koje je u suradnji sa Savezom organizirao varaždinski Starr, je prihvaćeno.