Sadržaj s oznakom: dvorište

U noći sa subote na nedjelju (20./21. travnja) u Kuršancu, na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj zapalio je parkirani osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 33-godišnjaka, kojom…
Pred nama je deveto izdanje Festivala varaždinskih dvorišta koji oživljava staru gradsku jezgru otvarajući vrata atraktivnih prostora koji su kroz godinu većinom nedostupni za javnost i nudeći u njima autentičan…

Žive ograde čuvaju dušu našeg vrta i pružaju zaštitu od buke, vjetra, onečišćenja...

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u  utorak, 14. veljače oko 22.20 sati u Varaždinu. Djevojka u dobi od 19 godina upravljala je osobnim vozilom ulicom…

Čestitamo dobitnicima i svima koji su sudjelovali!

Pokažite svoju zelenu oazu, vrt ili okućnicu - svima!

Ukoliko ste u procesu uređenja dvorišta i dobro bi Vam došla neka ideja, predlažemo: lomljeni bijeli kamen ili oblutke.

Penjačicama se mogu stvoriti vizualne i fizičke barijere, mogu štititi od vjetra, istaknuti ili sakriti neki dio okućnice, stvoriti sjenu i skriveno mjesto za odmor ili upotpuniti izgled ciglenog i kamenog zida kuće.

Na oko 2.000 kvadrata otvorenog i 120 kvadrata zatvorenog prostora već druga generacija obitelji Mihalic nudi biljke i svu opremu za vrt i dvorište.

Postoji oko 300 vrsta agave, a njihove veličine se kreću od nekoliko centimetara do pet metara. Najpopularnije biljke za uzgoj kod kuće, u zatvorenom prostoru, su male i sporo rastuće biljke.

Za koju ćemo se varijantu odlučiti ovisi o vrsti i veličini sadnice koju želimo posaditi, a veliku ulogu ima i cijena. Sadnice u loncima obično su višestruko skuplje od sadnica golog korijena.

Ova grmolika trajnica daje mnoštvo cvjetova i to od lipnja do kraja listopada, a svakom će vrtu dati poseban, pomalo rustikalan izgled.

Biljke koje rastu na mjestu okrenutom prema istoku i sjeveru cvjetaju nešto kasnije nego one na sunčanom položaju, a zapadna pozicija, s puno popodnevnog sunca, najbolja je za biljke. Često zbog toga nisu izložene kasnijem mrazu koji bi ih mogao oštetiti.

Begonije se sade u tlo tek nakon što prođe posljednji mraz. Na jesen ih treba izvaditi iz zemlje i posaditi u tegle, potom im skratite izdanke na 10 cm i pospremite na toplo mjesto do sljedećeg proljeća.