Sadržaj s oznakom: Dobar tek/Kultura hrane u varaždinskom kraju
Objavljeno u Društvo | 8.2.2023.
IZLOŽBA DOBAR TEK Veliki interes za edukacijske radionice: Na jelovniku puževi, dabrovi i ptice
Gimnazijalci su izložbu razgledali podijeljeni u desetak grupa i na taj način "odradili" terenski sat povijesti
Objavljeno u Društvo | 17.4.2023.
OKO STOLA Predavanje o povijesti blagovanja i (ne)prihvatljivom ponašanju za stolom u Herzerici
U sklopu Srijede u Muzeju 19. travnja u palači Herzer održava se predavanje pod nazivom Oko stola, na kojemu će se na primjerima s izložbe Dobar tek! – Kultura hrane…
Objavljeno u Društvo | 23.1.2023.
Srijeda u Muzeju: Kalorična spiza ili Mona Lisa i što povezuje stajsko gnojivo i Vermeera?
U sklopu Srijede u Muzeju 25. siječnja u 19 sati u Starom gradu otvaraju se dvije izložbe. "Mona Spiza" koncipirana je kao nastavna cjelina nedavno otvorene izložbe u palači Herzer…
Objavljeno u Društvo | 12.12.2022.
IZLOŽBA DOBAR TEK Na meniju u špilji Viniji bio je nosorog, a u srednjem vijeku ježevi
Izložba započinje sa špiljom Vindijom i menijem tadašnjih neandertalaca, a nakon šetnje kroz stoljeća dolazimo do suvremenosti i pitanjem što će jesti naša djeca i unuci. Tema je vrlo jednostavna – povijest, sadašnjost i budućnost hrane.