Toplički osnovnoškolci sudjelovali u radionici Prometne učilice Foto: OŠ Varaždinske Toplice

Toplički osnovnoškolci sudjelovali u radionici Prometne učilice

V.M./Varaždinske vijesti | 27.11.2016. u 20:21h | Objavljeno u Društvo

I ove su se godine u topličkoj školi održale radionice MUP-a i Prometne Učilice o sigurnijem sudjelovanju djece u prometu.
Radionice se odvijaju u sklopu 8. državnog natjecanja iz poznavanja prometnih propisa koje se održava od 1.listopada do 30.studenoga 2016.

Radionice su održane 24. i 25. listopada 2016. , a sudjelovali su svi učenici od 1. do 8. razreda. Kao i prošle godine, održavale su se u učionici informatike na računalima koja imaju pristup internetu i trajale su jedan školski sat za svaki razred.

Vodili su ih predstavnik Prometne Učilice (predavač) i djelatnik MUP-a zadužen za preventivu. Održali su predavanja o važnosti prometne kulture te poznavanja i pridržavanja prometnih propisa za sigurnost.

Teme vezane za sigurnije sudjelovanje djece u prometu obrađene su u obliku kratkih prezentacija i video lekcija na Prometnoj Učilici.

S učenicima se prolazilo kroz par nastavnih tema te se izvršila kratka provjera naučenog pa su učenici mogli odmah putem interaktivne internet aplikacije dobiti povratnu informaciju o tome što su naučili.

Radionice su uspješno održane, a glavni im je cilj bio edukacija učenika o sigurnijem sudjelovanju u prometu kako bismo svi zajedno utjecali na smanjenje broja stradalih u prometu.

prometna_učilica_oš_toplice_2.jpg

prometna_učilica_oš_toplice_3.jpg