Ravnatelji škola Varaždinske županije educirali se o marketingu i odnosima s javnošću Foto: Krešimir Đurić

Ravnatelji škola Varaždinske županije educirali se o marketingu i odnosima s javnošću

| 14.12.2016. u 13:06h | Objavljeno u Društvo

Na Elektrostrojarskoj školi Varaždin jučer je za ravnatelje osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Varaždinska županija održan znanstveno-edukativni skup.

Naime, Varaždinska županija je uspostavila Sporazum o suradnji s Ekonomskim fakultetom Zagreb, znanstvenim nositeljem Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment. Cilj sklapanja sporazuma je zajednička organizacija domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova te predavanja, provođenja istraživanja, organizacija radionica i ostalih zajedničkih znanstvenih i stručnih projekata.

- Varaždinska županija već desetak godina radi s centrima izvrsnosti. U naših devet centara radimo s nadarenim učenicima i pripremamo ih kako bi upisivali bolje srednje škole i fakultete, lakše pronašli posao, ali i da kasnije svojim radom podignu naše gospodarstvo i cijelu društvenu zajednicu na viši nivo. Usto, imamo i centar izvrsnosti koji radi s učiteljima i ravnateljima, koji pripremaju razne projekte. Izuzetno nam je da možemo koristiti i Znanstveni centar izvrsnost za školsku efektivnost i menadžment, koji će nam pomagati da edukacija ravnatelja bude kvalitetnija i bolja te da ravnatelji osnovnih i srednjih škola rade još kvalitetnije, odnosno da bolje organiziraju nastavu, da učitelji na moderniji i kvalitetniji način prenose svoje znanje na učenike te da budemo najbolji u Hrvatskoj - rekao je ovom prilikom župan Predrag Štromar.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek podsjetio je da je Varaždinska županija postala točka izvrsnosti u sklopu Europske mreže potpore darovitima.

- To znači da smo ušli u globalizacijske procese, odnosno da imamo razinu obrazovanja koju prepoznaje cijeli svijet i možemo komunicirati sa svakim obrazovnim sustavom širom svijeta. To je ono što je izuzetno bitno u svim poslovima, a posebno u javnom sektoru. To je rezultat kojeg u Hrvatskoj, što se tiče županija ali i ostalih osnivača, nema nitko - naglasio je Huđek.

Na znanstveno-edukativnom skupu okupljenim ravnateljima obratio se i prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekan za međunarodnu suradnju i akreditacije Ekonomskog fakulteta Zagreb.

- Radimo na unapređenju školskog menadžmenta i drago nam je što smo uspjeli s Varaždinskom županijom dogovoriti istraživanje koje će nam pomoći da dođemo do boljih rezultata rada - naglasio je Pavičić, koji je ravnateljima govorio o planiranju i provedbi menadžmenta u školama.

"Planiranje i provedba marketinga u školama" naziv je predavanja koje je održao doc. dr. sc. Zoran Krupka, dok je doc. dr. sc. Goran Vlašić održao predavanje "Upravljanje projektima i fundraising".

Ravnatelji su se tako educirali o primjenjivanju marketinških procesa i marketinškom planiranju, iako se škole s područja Varaždinske županije, prema riječima dr. Krupke, diljem Hrvatske već navode kao dobar primjer privlačenja sredstava iz fondova i marketinškog pristupa.

 

Galerija slika