OŠ Veliki Bukovec: Osnovnoškolci iz obiju općina uskoro će pohađati nastavu u jednoj smjeni  

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Osnovnoškolci s područja općina Veliki i Mali Bukovec pridružit će se svojim vršnjacima širom županije u pohađanju nastave u jednoj smjeni. Naime, nakon što su općinska vijeća Velikog i Malog Bukovca prihvatila odluke o sufinanciranju rekonstrukcije škole, koja ujedno znači i povećanje broja učionica i ostalog pratećeg sadržaja, takvu je odluku danas donijela i Varaždinska županija na sjednici Skupštine.

Riječ je o prihvaćanju kapitalnog projekta rekonstrukcije postojećeg objekta dvorane Osnovne škole Veliki Bukovec kojom će se veći dio urediti u novu sportsku dvoranu, a manji dio prenamijeniti u učionički prostor te ostale prateće potrebne prostore.

Bit će to veliko olakšanje za mještane osnovnoškolske dobi obiju općina, ali i za njihove roditelje budući da će se osim pohađanja nastave u jednoj smjeni moći organizirati i boravak djece u školi nakon nastave do povratka roditelja s posla.

– Ovo je velika stvar za naše dvije općine. Nastava u jednoj smjeni rješava mnoge probleme mladih roditelja čija djeca pohađaju školu. Sada će biti jednostavnije organizirati nastavu, također i boravak poslije nastave, ali i korištenje škole te nove veće sportske dvorane za razne druge potrebe u poslijepodnevnim i večernjim satima – izjavio je načelnik Općine Veliki Bukovec, HSS-ov Franjo Vrbanić, te je podsjetio da je Općinsko vijeće već ranije prihvatilo odluku o sufinanciranju rekonstrukcije.

Osnovnu školu Veliki Bukovec pohađaju 263 učenika, s područja općina Mali i Veliki Bukovec, organiziranih u 18 razrednih odjela te su u školi zaposlena 43 djelatnika. Škola trenutno ima organiziranu nastavu u dvije smjene. Škola ima neiskorišteni prostor u dijelu građevine (dvorane) čija je konstrukcija izgrađena još 1996. godine kao trodijelna sportska dvorana, no do danas nije dovršena u skladu s početnim projektom.

– Početkom 2000. prenamjenom je trećina prostora uređena u jednodijelnu sportsku dvoranu, a preostale dvije trećine građevine do danas su ostavljene neiskorištene. 2017. godine izrađena je projektna dokumentacija kojom se rekonstruira ukupni prostor za potrebe organizacije nastave u jednoj smjeni pa se dobiva potrebni učionički prostor, nova školska kuhinja s blagovaonom, novi ulaz u školu te ostali prateći prostor u skladu sa školskim pedagoškim standardom. Isto tako uredit će se nova i veća dvodijelna dvorana koja je također u skladu sa školskim pedagoškim standardom – pojasnio je načelnik općine Mali Bukovec i HSS-ov član Županijske skupštine Darko Marković.

On je svojim glasom na sjednici Skupštine u četvrtak podržao ovakvu odluku, koja je usvojena jednoglasno, a koja znači bolje standarde u obrazovanju. Ujedno je podsjetio da je i Općinsko vijeće Malog Bukovca također podržalo odluku da Općina sudjeluje u sufinanciranju cijelog projekta, odnosno stvaranju boljih obrazovnih uvjeta za male mještane obiju općina.

Planirana vrijednost kapitalnog projekta, na bazi projektiranih cijena, iznosi 13 milijuna kuna. Sufinancirat će općine Veliki Bukovec i Mali Bukovec u dijelu od 25 posto te Varaždinska županija preostalih 75 posto sredstvima planiranim u tri proračunske godine, 2019., 2020. i 2021. godini.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.