FOTO: Više od 200 sudionika na 2. Topličkoj folklorijadi u Varaždinskim Toplicama Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO: Više od 200 sudionika na 2. Topličkoj folklorijadi u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 12.6.2019. u 14:17h | Objavljeno u Društvo

Protekle subote, 8. lipnja, u Varaždinskim Toplicama održana je 2. Toplička folklorijada. Program je započeo u 18 sati mimohodom dvjestotinjak sudionika, članova kulturno umjetničkih društava gradskim ulicama.

Okupljenim građanima predstavili su se članovi KUD-a „Zvonko Ban“ iz Jarmine, KUD-a „Ljuba voda“ iz Ljubešćice, FS-a „Kolo“ iz Zagreba, KUD-a „Klaruš“ iz Maruševca, KUD-a „Remetinec“ iz Remetinca, KUD-a „Kotoriba“ iz Kotoribe te domaćini KUD „Toplice“. Nakon mimohoda sudionici Folklorijade okupili su se u župnoj crkvi sv. Martina na svečanom misnom slavlju, a tom je prigodom i blagoslovljena zastava KUD-a „Toplice“.

Uslijedio je odlazak na glavnu pozornicu na Trgu Republike Hrvatske, gdje je održan središnji program. Okupljene su pozdravili Silvia Matkun, predsjednica topličkog KUD-a i Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica. Festivalski program 2. Topličke folklorijade otvorio je Drago Horvat, konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj, a u programu su se mogli vidjeti i čuti, plesovi i pjesme iz Zagorja, Slavonije, Baranje i Međimurja.