Animirani film za djecu Dječjeg vrtića "Biškupec"

vv / 7 vmo | 11.10.2020. u 18:03h | Objavljeno u Društvo

Povodom Dječjeg tjedna, Vijeće 7.mjesnog odbora Varaždin „Biškupec“ priredilo je prigodni program za djecu Dječjeg vrtića "Biškupec" u čijoj su pratnji bile odgojiteljice Snježana Vujec i Mateja Sambolec.

Prikazani su animirani filmovi s linka Međunarodnog festivala filmova za djecu “KIKI”, posebno dostupnog za ovu priliku.

Djecu su pozdravili predsjednik Vijeća 7.mjesnog odbora Varaždin „Biškupec“ Juraj Rožić i zamjenice predsjednika Nevenka Kobal i dr.Mirjana Kolarek Karakaš koja je ujedno i predsjednica Koordinacijskog odbora "Županija prijatelj djece" tako da se ovaj događaj diže na viši nivo, u okviru aktivnosti za dobivanje prestižnog statusa.

Dječji_tjedan-5.jpg

Juraj Rožić se osvrnuo na potrebu da se djeca od najranije dobi usmjeravaju prema sudjelovanju u radu sredine u kojoj žive. Postavio je pitanja što ih najviše smeta u svakodnevnom boravku u vrtiću. Odgovoreno je da je najveći problem nepokošena trava zbog koje se ne mogu uvijek igrati. Jednako tako žale se na nedostatak pješačkih prijelaza što bi svakako trebalo ispraviti kako bi mogli sigurno prelaziti ulicu kada idu u šetnju.

Nevenka Kobal obratila se djeci kao baka čiji unuci su nekada bili polaznici istoga vrtića.

Dr. Mirjana Kolarek Karakaš se osvrnula na trenutnu pandemiju koronavirusom. Podsjetila je djecu na potrebu samozaštite od svih zaraznih bolesti i dizanja imuniteta konzumacijom zdrave hrane s puno voća i povrća.

Nakon prikazanih filmova, raspravili smo s djecom o važnosti temeljnih vrijednosti koje su prikazane, koliko je važno prijateljstvo, uzajamno pomaganje, koliko je važno imati san koji se uloženim trudom jednom mora ostvariti. makar i na neki drugi način. Također je važno misliti i na dobrobit roditelja koji bi sve dali za svoju djecu. I njima treba pomoć i podrška.

Ljubav djeci prije svega. I onda se ta ljubav vraća na najljepši mogući način.

Dječji_tjedan-1-0-0.jpg