„100% ZAGORSKO“ Ponovno u Zagrebu

LL | 18.9.2020. u 08:52h | Objavljeno u Društvo

Krapinsko-zagorska županija 18. i 19. rujna 2020. godine 11. godinu zaredom organizira manifestaciju „100% Zagorsko“ u Zagrebu, koja će i ove godine biti održana na Trgu bana Jelačića.

„100% Zagorsko“ je manifestacija prodajno-izložbenog čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Sudjelovati će 70 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. 

U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i uzagorskim štruklimaNa Trgu će također biti posebno izdvojen turistički kutak gdje će se prezentirati Turistička zajednica, muzeji, hoteli i ugostiteljski objekti.

Zbog preventivnih epidemioloških razloga neće se održati tradicionalni popratni kulturno-zabavni program, te će se svi prehrambeni proizvodi prodavati isključivo zapakirani.

Cilj manifestacije 100% ZAGORSKO je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i  turističke brandove

Manifestacija će trajati dva dana, a sama sajamska izložba postati će poveznica između malih proizvođača i krajnjih potrošača. Na središnjem zagrebačkom trgu manifestaciju možete posjetiti u petak (18. rujna) od 08,00 do 22,00 sata, a u  subotu (19. rujna) od 08,00 do 20,00 sati.