Koja su to zanimanja s kojima se odmah možete zaposliti na području naše županije? Foto: Ilustracija/Pixabay

Koja su to zanimanja s kojima se odmah možete zaposliti na području naše županije?

IHR/Varaždinske vijesti | 13.1.2020. u 20:31h | Objavljeno u Aktualno

Kraj prošle godine Varaždinska županija zaključila je s 2.398 nezaposlenih osoba. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Regionalnog ureda Varaždin kraj prosinca 2019. evidentirano je 267 nezaposlenih manje nego u prosincu 2018. godine.
Tijekom prosinca evidentirano je 396 novih nezaposlenih osoba, pri čemu se direktno iz radnog osoba prijavilo 311 osoba.

Tijekom prosinca 2019. godine prijavljeno je 509 slobodnih radnih mjesta, što je za 12,4% (72 slobodna radna mjesta) manje nego u studenom. Najviše slobodnih radnih mjesta - 259 - bilo je u prerađivačkoj industriji, ali i u građevinarstvu: poslodavci su u prosincu tražili 60 radnika u toj djelatnosti

Top zanimanje u prosincu bilo je krojitelj/krojiteljica krzna i kože, za koje su poslodavci tražili čak 90 radnika! Također, poslodavci su tražili i 70 šivača, odnosno šivačica, dok su i prodavači bili vrlo traženi. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Regionalnog ureda Varaždin u prosincu prošle godine tražilo se 24 prodavača. Traženi su bili i konobari, kojih se tražilo 22, a bilo je slobodnih radnih mjesta i za 14 odgojitelja. Među najtraženijim zanimanjima bili su vozači teretnih vozila, bravari, radnici u niskogradnji, kuhari i električari.