Ivančica je danas pred svojim navijačima domaćin čakovečkoj Slogi, a Bednja sutra odlazi u goste Dubravki Zagorac Foto: Dražen Novosel

Počinje proljetni dio prvenstva u Četvrtoj NL, kakve su ambicije županijskih predstavnika?

| 7.3.2020. u 10:13h | Objavljeno u Sport

Jesenski prvak momčad Bednje iz Beletinca u nastavak prvenstva ući će bez Režića, Degača i Brezovca, koji su u zimskoj stanci napustili klub, a došli su Karlo Marić, Dean Strahonja i Dario Šincek. Trener Saša Paska s pripremama je počeo 21. siječnja, a do prve utakmice u Turčinu bit će odrađeno 25 treninga i odigrano 7 pripremnih utakmica.

- U prvenstvu će se pokazati da li smo slabiji ili jači, ali mišljenja sam da ćemo biti kvalitetniji, da imamo iskustva, kojeg mladi igraču stječu kroz utakmice iako su nam ozljede malo poremetile ritam priprema.Bez obzira na to dobro smo igrali u pripremnim susretima, u kojima je bio vidljiv veliki napredak naših mladih igrača, a što raduje jer je pokazatelj da Bednja ima dobru perspektivu - rekao je Paska te dodao: - S obzirom na to da smo jesenski prvaci želimo zadržati prvo mjesto bez obzira na to što imamo problema s četiri ključna igrača iz prve momčadi zbog njihovih ozljeda, ali mladi ih nadomještaju i očekujemo osvajanje prvog mjesta. Bili smo već drugi i treći, a sada imamo iskustva i znanja da zadržimo vodeću poziciju - rekao je Paska, napomenuvši da je klub dobro posložen na svim razinama, zahvaljujući upravi i sponzorima.

Borba za vrh

U kadru jesenskog viceprvaka, sastava Ivančice ostali su svi igrači iz jesenskog dijela, osim Renata Vrbanić, a stigla su dva igrača koja bi trebala biti pojačanja za momčad i to Toni Zagoršćak iz NK Varaždina i Zoran Lukavečki iz austrijskog četvrtoligaša. Momčad je s pripremama počela 26. siječnja, pod vodstvom Ivice Jagetića, člana stručnog stožera dosadašnjeg trenera Damira Friščića.
- Momčad je spremna za nastavak prvenstva, a ambicije su nam ostati u vrhu tablice. prvo mjesto nije imperativ, ali kada se već borimo bilo bi lijepo osvojiti naslov. Važno nam je da igraju mladi igrači koji dolaze iz klupske škole nogometa i da se zadržimo u vrhu na kraju sezone - rekao je predsjednik kluba Josip Grđan.

Četvrtoplasirani Nedeljanec je s pripremama za proljetni dio prvenstva počeo 25. siječnja, a do prve utakmice momčad će odraditi tridesetak treninga i odigrala je pet pripremnih susreta te odradila četverodnevne pripreme u Međugorju. U igračkom kadru nije bilo promjena u odnosu na jesen.
- Ambicije su vrh lige a ako će biti moguće i osvajanje naslova. Smatramo da imamo kvalitetu za plasman među prve tri momčadi, a s obzirom na to da ćemo u polufinalu županijskog Kupa igrati protiv Varaždina teško je za očekivati plasman u finale - rekao je predsjednik NK Nedeljanec Kruno Bistrović.

Jalžabet u proljetni dio kreće s osme pozicije. U svlačionicu trenera Rade Hercega stigli su Nikola Pomper, Robert Malnar, Tomislav Degač i Marin Malarić, a otišli su Nenad Hanc,Dario Bobek i Josip Cvilko. S pripremama su počeli 18. siječnja, a odigrano je pet pripremnih utakmica i bit će odrađeno tridesetak treninga.
- Želja nam je što bolje ući u nastavak prvenstva i priključenje gornjem dijelu tablice, na šesto - sedmo mjesto i da ne bude nervoze pored kraj prvenstva oko plasmana i možebitnog ostanka u ligi. Mišljenja sam da ćemo biti jači nego u jesenskom dijelu sezone jer je trener Herceg odradio kompletne pripreme s ekipom,koju je imao prilike upoznati, a što nije mogao u prethodna četiri susreta i trener smatra da ova ekipa može biti dosta visoko plasirana - rekao je predsjednik Jalžabeta Robert Horvatić.

Borba za ostanak

Dubravka Zagorac u proljeće ulazi s devete pozicije. S pripremama su počeli 1, veljače, odradit će 17 treninga i odigrati četiri prijateljske utakmice. Nije bilo odlazaka ni dolazaka igrača.
- S obzirom na to da je ozlijeđen Šestak i na njega ne možemo računati početkom prvenstva mislim da smo nešto slabiji međutim, vjerujemo da ćemo ostvariti zacrtani cilj,. a to je ostanak u ligi, a računam da bi nam plasman na 11. mjesto ostanak u ovom rangu natjecanja - rekao je trener Dubravke Zagorac Dejan Car.

Fenjeraš Zelengaj u proljetni dio ulazi s novim trenerom Zoranom Ivančićem, koji je s pripremama počeo 20. siječnja, a do početka prvenstva odigrano je 6 pripremnih utakmica i bit će odrađeno 30 treninga. Otišli su Ante Perkušić i Lovro Jurinić,a došli Anton Rukavina, Brazilci Tiago i Gabriel te Talijan Marcus.
- Cilj je zadržati ostanak u ligi što neće biti lagan zadatak jer smo na zadnjem mjestu s 3 boda. Prvo lovimo klub koji je ispred nas, a nakon toga i sljedeći klub ispred nas. Nemamo laku zadaću ali to je izazov koji sam prihvatio jer mislim da ekipa koja je ostala zavrjeđuje puno više od tri boda, a nadam se da ćemo to dokazati u proljetnom dijelu. Optimista sam - rekao je Ivančić, koji se nakon šest mjeseci vratio na klupu Zelengaja.

Parovi 14. kola:

7.3. u 15.30 sati: Ivančica - Sloga(Č), Omladinac(NSR) - Jalžabet,8.3. u 15.30 sati: Mladost(SM) - Dinamo(P), Zelengaj - Mladost Komet, Dinamo(D) - Nedelišće, Nedeljanec - Međimurec, Dubravka-Zagorac - Bednja.