Počela nova sezona elektroničkog pikada

| 10.10.2019. u 11:07h | Objavljeno u Sport

Susretima 1. kola počela je nova sezona elektroničkog pikada. U natjecanju sudjeluje 11 ekipa, od kojih pet nastupa u A ligi, dok je u B ligi šest ekipa. Novopečeni A ligaš ekipa Oktan 3 imala je vatreno kršenje na domaćem terenu protiv aktualnih viceprvaka Hrvatske, ekipe Đeksons Five. Đeksoni su pokazali odličnu formu i pobijedili rezultatom 13-3. Prvu domaću pobjedu ostvarila je i ekipa Črlenog Lajbeka protiv Sombrera, rezultatom 11-5.

Ivanečki pikado klub u 1. je kolu bio slobodan, ali su sudjelovali na natječaju za domaćinstvo masters turnira pod okriljem Hrvatskog pikado saveza, tako da će se 15. veljače 2020 godine u Hotelu Orion u Horvatskom kod Ivanca održati veliki Masters turnir iz serije Hrvatskog pikado saveza, na kojem će nastupati više od dvije stotine najboljih pikadista iz cijele Hrvatske. Izuzetan je ovo uspjeh Ivančana jer u Varaždinskoj županiji dugo nije bilo nikakvog elitnog natjecanja poput ovog.

U susretima B lige, Barfly GIT krenuo je silovito u meč protiv Gaja, te su na kraju pobijedili rezultatom 14-2. Nekadašnja ekipa Lovca sada nastupa pod nazivom Fenix. Izgleda da je promjena naziva utjecala na ekipu jer su bez problema ostvarili domaću pobjedu protiv Pinte rezultatom 11-5, a istim rezultatom završio je i susret između Tip Topa i Poleta.

Nastavlja se i pojedinačna Masters serija Pikado saveza Varaždinske regije, a prvi turnir će se održati 19. listopada u društvenom domu u Zbelavi, u organizaciji ekipe Đeksons Five.