Odbojkaški klub "Kitro Varaždin" predstavit će rad odbojkaške akademije

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.7.2016. u 09:54h | Objavljeno u Sport

U sklopu Ljeta u Varaždinu, danas u 19.30 sati na Kapucinskom trgu, Odbojkaški klub Kitro Varaždin predstavit će rad odbojkaške akademije sa djecom u dobi od 9 do 12 godina.

Naime, Klub ima dugu tradiciju kvalitetnog i stručnog rada zahvaljujući stručnim trenerima te posjeduje stručnu dokumentaciju koja je verificirana od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koja ima jasnu i preciznu razvojnu vodilju puta.

Također, dugoročan sportski rast i razvoj pod stručnim je vodstvom i pratnjom visoko stručno obrazovanih trenera. Voditelji odbojkaške akademije su Kristijan Kešina, magistar kineziologije sa dodatnom kvalifikacijom za rad u odbojci i Tea Martinčević, apsolventica kineziologije.

Globalni ciljevi i zadaće rada akademije svode se na razvoj motoričkih sposobnosti kao što su koordinacija, fleksibilnost, dinamička i statička ravnoteža, razvoj brzine na zvučne i vizualne podražaje, razvoj funkcionalnih sposobnosti kao što su razvoj aerobne izdržljivosti intervalnim pristupom kroz igre dužeg trajanja i umjerenog intenziteta i uvođenje učenja odbojkaške tehnike.