ilustracija

Hrvatski nogometni savez smijenio kompletnu sudačku Komisiju

Varaždinske vijesti/SN | 10.2.2021. u 09:25h | Objavljeno u Sport

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza se ukida, te će se formirati nova, epilog je to jučerašnjeg sastanka u uredu HNS-a, prenose Sportske novosti.

Sudačko tijelo koje su činili Ante Kulušić (predsjednik), Domagoj Vučkov (član i voditelj VAR edukacije), Draženko Kovačić, Ante Vučemilović-Šimunović mlađi, Vlado Svilokos i Igor Pristovnik tako prestaje postojati, a naknadno će se formirati nova Komisija.

Sastanak je sazvao izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, a odluku o raspuštanju Komisije su prihvatili svi prisutni osim Ante Vučemilović-Šimunovića, prvog dopredsjednika HNS-a koji je demonstrativno napustio sastanak, pišu Sportske novosti. Članovi izvršnog odbora danas do 15 sati moraju se izjasniti i službeno jesu li za raspuštanje Komisije, no čini se kako je tu riječ tek o formalnosti.

Kulušić kao prvi čovjek sudačke Komisije više neće imenovati VAR suce, već će to raditi Ivan Novak, koji će i dalje delegirati suce za utakmice Prve lige, dok dosadašnjem predsjeniku Komisije do daljnjega ostaje dužnost slanja kontrolora na utakmice.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković tako je drugi put u četiri godine uspio srušiti sudačku Komisiju. Nakon utakmice Rijeke na Rujevici protiv Šibenika koja je završila podjelom bodova (2:2) iza koje su ostali brojni "sudački repovi", Mišković je prozvao sudačku organizaciju obrušivši se ponajprije na splitskog suca Gorana Gabrila. Predsjednik Rijeke najavio je promjene, a čini se kako je u tome i uspio, prenose Sportske novosti.