FOTO: Rijeka golom Čolaka u posljednjim trenucima pobijedila Varaždin

| 31.10.2018. u 20:55h | Objavljeno u Sport

Pred 4 tisuće gledatelja na stadionu Varteksa, u susretu osmine finala hrvatskog Kupa,momčad Rijeke je golom Mirka Antonia Čolaka u četvrtoj,posljednjoj minuti sudačke nadoknade, pobijedila momčad Varaždina 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Kupa.

Rijeka je krenula sa šestoricom standardnih na klupi za pričuve,gdje su bili Čanađija, Zuta,Župarić, Čolak,Gorgon i Pavičić, dok je trener Varaždina Branko Karačić, lišen obaveza kao u prvenstvu, da mora početi s tru igrača mlađa od 21 godine, na klupi ostavio  Bamidelea, Vuka,Težaka, Samboleca, Havelku i Miklića. U prvih 15 minuta Rijeka je krenula agresivno prema golu Varaždina

Igrala se 4. minuta kada je Rijeka iz prvog udarca prema golu domaćina došla u vodstvo. Sa sredine terena, s lijeve strane napada Rijeke, Zoran Kvržić je loptu prebacio u desnu stranu, pred kazneni prostor Varaždinaca, gdje je loptu primio Jakov Puljić i preciznim udarcem s oko 17 metara desno iskosa pogodio desnu gornju stranu gola nemoćnog Ante Mrmića. U 20. minuti, nakon greške varaždinske sredine terena, lopta je prebačena pred gol domaćina za Hebera, koji je ušao u kazneni prostor i loptu po zemlji, srećom po domaćine, poslao pored desne vratnice gola Mrmića.

U 25. minuti kaznenom prostoru Rijeke, lopta je, prilikom ispucavanja, pogodila u ruku igrača Rijeke Stjepan Lončara, koji je bio metar u kaznenom prostoru. Sudac Ivan Vučković odmah je pokazao na bijelu točku,ali je kasnije, nakon protesta igrača Rijeke, izvukao slobodan udarac za domaćina, na rub kaznenog prostora gostiju. Loptu je uzeo Leon Benko i snažnim udarcem u 27. minuti kroz živi zid pogodio desnu stranu gola nemoćnog Sluge.

U 36. minuti Varaždin je mogao doći u vodstvo. Golubar je počeo akciju u dijelu terena koji je pripadao Rijeci,odigrao loptu u desnu stranu za Sačera, koji je pred golom u kaznenom prostoru pred golom odigrao po zemlji za Golubara, a ovaj s jednog metra nije uspio poslati loptu u mrežu, koju je ispred gol linije u polje izbacio Momčilo Raspopović.

U nastavku susreta obje su momčadi počele s igračima od početka susreta, a prvo uzbuđenje gledatelji su vidjeli u 52. minuti, kada je Benko s oko 20 metara desno iskosa uputio sanžan udarac prema golu Sluge koji nije uspio uhvatiti već je loptu odbio ispred sebe, ali na tom se prostoru nije našao nitko od domaćih igrača.

U 65. minuti trener Rijeke Igor Bišćan odlučio se na prvu izmjenu, umjesto strijelca Jakova Puljića u igru je uveo Alexandera Gorgona, a odmah je reagirao i trener Karačić koji je umjesti Sačera u igru uveo Leonarda Vuka. U 74. minuti Petar Mamić je pucao s desne strane u kaznenom prostoru Varaždinaca,ali je lopta završila u rukama vratara Mrmića. Minutu kasnije trener Karačić povukao je s terena Perkovića a umjesto njega u teren je ušao Bamidele.

U 78. minuti Bišćan je s terena povukao Acostya a ušao je Čolak. U 80. minuti Petar Mamić je ponovno prijetio udarce s oko 18 metara,ali srećom otišlo je iznad grede gola Mrmića. U 87. Igor Bišćan je napravio i treću izmjenu uvevši u igru Pavičića umjesto Capana. Trener Karačić se dvije minute kasnije odlučio zamijeniti Kolarića sa Težakom.

I kada je bila posljednja od četiri minute sudačke nadoknade vremena, nakon kornera s desne strane pred golom Varaždina u skoku je naviši bio Čolak i loptu glavom poslao u mrežu za pobjedu Rijeke 2:1 i plasman u četvrtfinale Kupa.