Matija Meštrić i Mia Radotić Foto: Martin Novosel

Donja Voća će 12. siječnja biti domaćin Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu

| 19.12.2019. u 14:04h | Objavljeno u Sport

Državno prvenstvo u ciklokrosu koje se početkom ove godine održalo kod Pule u Verudeli, početkom iduće godine u nedjelju, 12. siječnja, održat će se u Donjoj Voći. Organizatori ove utrke su Biciklistički klub Puls, Općina Donja Voća te Trail-Full Cycling Experience.

- Ovo je specifična biciklistička disciplina koja se većinom odvija u zimskim mjesecima. Ona kombinira vožnju biciklim s elementima gdje je potrebno trčanje. Ove godine smo se kandidirali za domaćinstvo ovog natjecanja i zahvaljujemo se Donjoj Voći što nas je podržala u ovom naumu - rekao je Bruno Radotić, sportski direktor kluba.

Osim što se i ove godine očekuje sve veći broj natjecatelja, prošlogodišnji pobjednici najjače U23 Elite kategorije, Matija Meštrić iz novomarofskog kluba BK Maraton Beciklina te Mia Radotić iz BK Ljubljane očekuju da će obraniti svoje titule, najavili su to na današnjoj novinarskoj konferenciji ispred Turističke zajednice Varaždina.

- Nadam se da će biti dobra konkurencija. Kroz ciklokros ligu smo shvatili da svi treniraju da su svi vrhunsko pripremljeni, tako da očekujem da će borba za postolje, odnosno prvo mjesto biti jako teška. Najveći izazov na ovom tipu utrke izbjeći pad i kvarove na biciklu jer su ove utrke jako blatnjave - objasnio je Meštrić.

- Ovo je drugačija disciplina i mene zabavlja ovo i daje mi priliku da se malo maknem od cestovnog natjecanja koja je uobičajeno moja disciplina. Ciklokros je baš između te dvije discipline. To je dobro natjecanje tijekom zime za motivaciju, posebice kod mladih natjecatelja - rekla je Radotić. 

Ciklokros_Donja_Voca_12.jpg

Ciklokros_Donja_Voca_9.jpg

Ciklokros_Donja_Voca_8.jpg

Ciklokros_Donja_Voca_2.jpg

Označeno u