Kostanjevac opet po Štromaru: "Ministarstvo financiralo dva lijeva kotača novog traktora s ralicom" Foto: Arhiva VV

Kostanjevac opet po Štromaru: "Ministarstvo financiralo dva lijeva kotača novog traktora s ralicom"

IHR/Varaždinske vijesti | 8.11.2019. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno

"Dva lijeva kotača ovog traktora financiralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 78.000 kuna, dok je preostali iznos od 171.250 kuna osiguran iz proračuna Općine Vinica. Ukupna vrijednost ovog traktora s ralicom je 249.500 kuna“ obavijest je koja stoji na novom traktoru s ralicom za čišćenje snijega na nogostupima, kojeg je Općina Vinica kupila u sklopu aktivnosti u 2019. godini.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevec nije propustio priliku kako bi ponovno javno "zahvalio" Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, odnosno ministru Predragu Štromaru.

- Ovime smo konačno riješili pitanje komunalnog vozila za manje poslove – traktora, kao što je i spomenuto čišćenje nogostupa od snijega, a još ćemo morati dodatno kupiti rasipač za soljenje, manju prikolicu i malčer. Nažalost, moram ponovno ukazati na još jedan sramotan čin ministra resornog ministarstva koji je našoj (ili svojoj) općini, ne znam po koji put, uskratio pripadajuća nam sredstva. Prema kriterijima Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda i skupini u kojoj se prema stupnju razvijenosti nalazi naša Općina , trebali smo od traženog iznosa dobiti 50 % odnosno 124.625 kuna – poručio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.