Sadržaj s oznakom: neradna nedjelja

- Porasla je prodaja proizvoda na akciji i osnovnih prehrambenih proizvoda tzv. “socijalnih artikala” poput brašna, ulja, šećera. Također se bilježi veća potražnja proizvoda robnih marki koje predstavljaju dobar omjer cijene i kvalitete, ali su zakinuti brendovi, posebice proizvodi višeg cjenovnog ranga, koji nisu primarni - kažu u Savezu udruga malih trgovaca (SUMT) koji okuplja i 40-ak članova sjeverozapadne Hrvatske.

I dok neki najavljuju nove ustavne tužbe zbog zabrane rada nedjeljom, u Sindikatu trgovine kažu da novi zakon čak ide na ruku poslodavcima jer im olakšava upravljanje resursima tj. organizaciju posla jer, kao i u ostalim sektorima, i u trgovini se osjeća kroničan nedostatak radne snage. Varaždinski poduzetnik i direktor Westgatea Denis Čupić pak kaže "da je i velika pacificiranost u sektoru trgovine dovela do donošenja ovakvog zakona".

Trgovci okupljeni u HUP-ovoj Udruzi trgovine smatraju kako odluka o neradnoj nedjelji nije adekvatna protuepidemijska mjera. Dopisom upućenim Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvu unutarnjih poslova zatražili su hitne…