Sadržaj s oznakom: karmen kokot

Početak nove godine često je i vrijeme odluka kojima želimo nešto poboljšati u životu, a promjena prehrambenih navika je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka. Na tu odluku često utječe i…
- Nekada su osobe oboljele od dijabetesa skrivale svoju bolest. Danas je to još samo ponegdje prisutno, osobito skrivanje dijabetesa pred poslodavcima, ali za to nema potrebe, naprotiv, važno je…
Food revolution je pokret čiji je idejni začetnik Jamie Oliver a osnovna je ideja promocija zdravog načina prehrane u društvu, od obiteljskog stola do obrazovnih institucija i ugostiteljstva. Varaždin je…
Važnost kruha u našoj prehrani je neosporna. Osim prehrambene važnosti, kruh ima kulturološko značenje, a isto tako i religiozno. Kaže se "dok ima kruha, čovjek nije gladan". Učestala konzumacija kruha…
Je li prošlogodišnji “lockdown”, kada su zbog pandemije koronavirusa učenici bili kod kuće i imali online-nastavu, utjecao na njihove prehrambene navike? Ovo su pitanje istražile prof. Karmen Kokot iz Graditeljske,…
Tijekom ove školske godine u osnovnim školama Varaždinske županije provodi se projekt "Zdravlje u bojama". Nositelji projekta su učenici zanimanja tehničar nutricionist Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, s voditeljicom…
U subotu na Svjetski dan zdravlja u prostorijama 6. mjesnog odbora na Banfici prof. Karmen Kokot održala je predavanje o prehrani. Uz suradnju trojice maturanata nutricionista i Društvom za zaštitu…
Uzrokovani lošim prehrambenim navikama, pretilost i prekomjerna težina djece postaju sve veći problem te dovode do sve učestalije pojave kroničnih nezaraznih bolesti kao što su šećerna bolest tipa II, bolesti…