Sadržaj s oznakom: karmen kokot

Važnost kruha u našoj prehrani je neosporna. Osim prehrambene važnosti, kruh ima kulturološko značenje, a isto tako i religiozno. Kaže se "dok ima kruha, čovjek nije gladan". Učestala konzumacija kruha…
Food revolution je pokret čiji je idejni začetnik Jamie Oliver a osnovna je ideja promocija zdravog načina prehrane u društvu, od obiteljskog stola do obrazovnih institucija i ugostiteljstva. Varaždin je…
Je li prošlogodišnji “lockdown”, kada su zbog pandemije koronavirusa učenici bili kod kuće i imali online-nastavu, utjecao na njihove prehrambene navike? Ovo su pitanje istražile prof. Karmen Kokot iz Graditeljske,…
Tijekom ove školske godine u osnovnim školama Varaždinske županije provodi se projekt "Zdravlje u bojama". Nositelji projekta su učenici zanimanja tehničar nutricionist Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, s voditeljicom…
U subotu na Svjetski dan zdravlja u prostorijama 6. mjesnog odbora na Banfici prof. Karmen Kokot održala je predavanje o prehrani. Uz suradnju trojice maturanata nutricionista i Društvom za zaštitu…
Uzrokovani lošim prehrambenim navikama, pretilost i prekomjerna težina djece postaju sve veći problem te dovode do sve učestalije pojave kroničnih nezaraznih bolesti kao što su šećerna bolest tipa II, bolesti…