Sadržaj s oznakom: karmen kokot
Objavljeno u Aktualno | 8.1.2022.
KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI Kakav kruh jedemo i koliko je važan u našoj prehrani?
Važnost kruha u našoj prehrani je neosporna. Osim prehrambene važnosti, kruh ima kulturološko značenje, a isto tako i religiozno. Kaže se "dok ima kruha, čovjek nije gladan". Učestala konzumacija kruha…
Objavljeno u Društvo | 30.4.2022.
FOTO Na varaždinskom placu održan događaj na temu održivosti u gastronomiji Food Revolution Day
Food revolution je pokret čiji je idejni začetnik Jamie Oliver a osnovna je ideja promocija zdravog načina prehrane u društvu, od obiteljskog stola do obrazovnih institucija i ugostiteljstva. Varaždin je…
Objavljeno u Društvo | 27.10.2021.
Pandemija i prehrambene navike srednjoškolaca: Glavni problem - previše peciva i izostanak doručka
Je li prošlogodišnji “lockdown”, kada su zbog pandemije koronavirusa učenici bili kod kuće i imali online-nastavu, utjecao na njihove prehrambene navike? Ovo su pitanje istražile prof. Karmen Kokot iz Graditeljske,…
Objavljeno u Društvo | 17.4.2019.
Zdravlje u bojama: Učenici iz 12-ak škola oduševljeno pripremaju zdrave slatke obroke
Tijekom ove školske godine u osnovnim školama Varaždinske županije provodi se projekt "Zdravlje u bojama". Nositelji projekta su učenici zanimanja tehničar nutricionist Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, s voditeljicom…
Objavljeno u Društvo | 8.4.2018.
Kokot: Pravovremenim otkrivanjem dijabetesa tipa 2 mogu se spriječiti komplikacije
U subotu na Svjetski dan zdravlja u prostorijama 6. mjesnog odbora na Banfici prof. Karmen Kokot održala je predavanje o prehrani. Uz suradnju trojice maturanata nutricionista i Društvom za zaštitu…
Objavljeno u Društvo | 7.3.2018.
FOTO: Zdravlje u bojama na IV. OŠ - učenike oduševili zdravi sokovi i grickalice
Uzrokovani lošim prehrambenim navikama, pretilost i prekomjerna težina djece postaju sve veći problem te dovode do sve učestalije pojave kroničnih nezaraznih bolesti kao što su šećerna bolest tipa II, bolesti…