Po zimnicu, domaće kolače i mlince dođite na Jesenski školski sajam u Sv. Iliji Foto: VV arhiva

Po zimnicu, domaće kolače i mlince dođite na Jesenski školski sajam u Sv. Iliji

Varaždinske vijesti | 17.10.2019. u 09:18h | Objavljeno u Društvo

Trebate li zimnicu, domaće kolače ili kruh, rezance i mlince, pečene kestene ili pržene ribice, unikatne ukrase... tada se u petak 18. listopada, od 15 do 17 sati, zaputite do Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji.

Na školskom će se igralištu, naime, održavati sad već tradicionalni, 9. po redu Jesenski školski sajam povodom "Dana kruha". Manifestacija je to koja svake godine oduševi sve redom - od učenika i učitelja preko roditelja, rodbine i prijatelja do brojnih drugih posjetitelja koji rado dolaze i uživaju u slasnim domaćim delicijama koje učenici prodaju na maštovito ukrašenim razrednim štandovima.

Osim što na sajmu "bruse" svoje poduzetničke i trgovačke vještine, učenici dio prihoda iskoriste za izlete, pomoć učenicima, maturalna putovanja i Školu u prirodi, ali i za učeničku zadrugu te humanitarne svrhe.

Organizatori sajma su Učenička zadruga "Ilek" te učenici, učitelji i roditelji OŠ Sveti Ilija, a sudjelovat će i mališani iz Dječjeg vrtića "Anđeo", Udruga žena Doljan, KUD Ježek iz Beretinca te Sportsko-rekreativno društvo "Keder" iz Beletinca.