Održan prijem za Martina Pečeka, mladog robotičara

Varaždinske vijesti | 24.7.2018. u 10:09h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu održani je prijem za mladog robotičara, osvajača zlatne medalje na svjetskom natjecanju u robotici RoboCup koje je od 18. do 22. lipnja ove godine održano u kanadskom Montrealu. Naime, hrvatska je robotička selekcija u juniorskim kategorijama osvojila dva zlata, a Martin Peček je bio član selekcije.

Čestitavši mu na velikome uspjehu, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević te zamjenik župana Robert Vugrin naglasili su kako je sam odlazak na ovako veliko natjecanje iskustvo koje mladim ljudima zauvijek promjeni život.

- Imaju priliku vidjeti kako rade njihovi vršnjaci iz cijelog svijeta, biti dio jednog velikog događaja i pokazati koliko su dobri.Kada se uz to osvoji zlato odličje, zadovoljstvo je neopisivo. Uspjeh nije došao sam od sebe, nego je on rezultat dugogodišnjeg predanog i kvalitetnog rada mentora Hrvatskog robotičkog saveza s darovitim pojedincima kao što je naš Martin, ali i njegove snažne energije i uporbnosta za stjecanjem novih znanja - rekla je posebna savjetnica Martinčević te naglasila kako je Županija Martinu financirala dio puta u Kanadu.

Martin Peček koji je stigao u pratnji majke, rekao je kako je svako natjecanje naporno i stresno, ali i da predstavlja veliki izazov.

- Odmalena sma pokazao zanimanje za robotiku, izrada ili popravljanje robota je za mene izazov.Uz to biti dio ekipa koja pobjeđuje i ostvaruje ovakve rezultate je velika stvar – rekao je Martin Peček.

Važno je naglasioti kako je spomenuto natjecanje, najveća svjetska manifestacija u natjecateljskoj robotici koja je ove godine privukla preko 4000 natjecatelja iz 35 zemalja, a Hrvatska je u sedam kategorija nastupila sa sedam timova.

170718_prijem_Martin_Pecek_2.JPG