FOTO Završeni opsežni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

vv | 24.9.2020. u 11:18h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Danas od 15 sati opet će se moći voziti Zagrebačkom ulicom jer su završeni opsežni radovi na uređenju komunalne infrastrukture zbog kojih je bio u prekidu promet najduljom i jednom od prometnijih ulica u Varaždinu.

Tim povodom gradilište kod raskrižja Zagrebačke i Mažuranićeve ulice obišli su gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić.

-Ovdje se spaja jugoistočni i jugozapadni dio kolektora, tako da ćemo imati konačno spojen prsten odvodnje oko grada, a zahvaljujući ovim radovima u okviru Aglomeracije Varaždin sada će se na odvodnju priključiti još 68 domaćinstava u Zagrebačkoj ulici, i to po cijeni od 2.000 kuna, iako je realni trošak oko 10.000 kuna. Uz to, desetak domaćinstava dobiva i novi priključak na vodovod. Stoga zahvaljujem djelatnicima Varkoma na sekundarnoj mreži, a naravno i glavnom izvođaču. Iako se radilo o velikom i složenom zahvatu, radovi su obavljeni u kratko vrijeme i bez većih problema. Naime, ovdje u neposrednoj blizini je trafostanica i da je došlo do prekida vodova, struju bi izgubilo gotovo pola grada, rekao je Čehok, dodajući da će uskoro može očekivati i postavljanje rampi na obližnjem pružnom prijelazu.

Budući da je riječ o jednom od najkompleksnijih tehnoloških zahvata u komunalnoj infrastrukturi na gradskom području, radovi su potrajali tjedan dana dulje od predviđenog razdoblja, ali ipak prije ugovorenog roka.

-Rok je ugovoren do 30. rujna, no ipak smo uspjeli završiti posao tjedana prije toga, što je bitno jer se radi o prometnici koja je jedna od žila kucavica grada. Ovo je sve napravila domaća operativa i nam je itekako stalo da se radovi naprave kvalitetno i u predviđenom roku ili prije njega, rekao je Robert Gotić, direktor GK Grupe, nositelja projekta Aglomeracije Varaždina vrijednog 96 milijuna kuna.

Željko Bunić, direktor Varkoma, ukazao je da je za manje od godinu dana završeno više od polovice radova na trasi A1 Aglomeracije.

-To je samo pokazatelj da se poslu pristupilo ozbiljno, kako od strane investitora, tako i izvođača, koji su uložili sve napore da se radovi obave kvalitetno i u roku. Uz kolektor, napravili smo i sekundarne priključke na vodovod i odvodnju za 68 domaćinstava. No to nije sve.  Krajem ovog i tijekom idućeg mjeseca bit će završeni radovi u prigradskim naseljima Gojanec, Zbelava i Črnec do razine horizontalne kanalizacije, a  idućeg mjeseca kreću radovi radi spajanja jugozapadnog kolektora i odvodnje u Miškininoj ulici, čime će se rasteretiti gotovo svi veliki udari na odvodnju u južnom dijelu gada, ukazao je Bunić koji je zahvalio stanovnicima na strpljenju.