ISTRAGA TRAJE Nije poznato što se traži u šumi kod Leštakovca, a kamoli je li nešto pronađeno

| 26.10.2020. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Županijski državni odvjetnici, policija, članovi HGSS-a i drugi još od 15. listopada na brežuljkastom su području iznad Leštakovca u općini Jalžabet, ali ne otkrivaju zašto, Ipak, sudeći prema policijskim vrpcama na vrhu brežuljka, radi se o izvidima na padini na kojoj je posjećena šuma još prije godinu dana, a to se može zaključiti i prema ponašanju sudionika izvida, koji su se mogli vidjeti s ceste sve do početka prošlog tjedna. Tada je naime, policija prekinula promet na dijelu Slatkog puta, odnosno Jalžabetske vinske ceste, i to kilometar dva od područja izvida, odnosno sa sjeverne srane kod mostića uz malonogometno igralište, tako da se više nije moglo prometovati iz Leštakovca prema obližnjem vinogorju pa tako ni vidjeti istražitelje.

Iako se već izvještavalo da je pronađen leš kod Leštakovca, nije poznato ni što se traži već dva tjedana, a kamoli je li nešto pronađeno. Državno odvjetništvo i policija zasada ništa ne govore. Međutim, znakovito je da policija osigurava navedeno područje i noću, kada na terenu nema istražitelja.

Budući da šutnja nadležnih tijela uvijek potiče sumnje i nagađanja, tako je to slučaj i sada. U javnosti, osobito na društvenim mrežama, najviše navodi da bi ovi izvidi mogli imati vezu s dva možda najintrigantnija neriješena i na prvi pogled nepovezana slučaja u Varaždinskoj županiji: nestanku Dejana Petrekovića prije dvije godine te krađi oružja iz skladišta varaždinske policije prije pet godina. Petreković, koji je živio na Varaždin Bregu nedaleko od Leštakovca, nestao je 10. srpnju 2018. godine. Shvatilo se to tek sutradan, kada je obitelj primila poziv neke žene koja je rekla da je u Varaždinu, nedaleko od poduzeća Siga, pronašla njegov gotovo uništeni mobitel, zdravstvenu knjižicu i staru bankovnom karticom.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...