Počinju isplate 700 kuna potpore za opremanje prvašića u Ivancu Foto: Branko Težak

Počinju isplate 700 kuna potpore za opremanje prvašića u Ivancu

VV | 3.7.2020. u 16:22h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec pozvao je sve roditelje prvašića koji će najesen sjesti u školske klupe da u gradsku upravu dostave podatke i dokumente temeljem kojih će im se na njihove tekuće račune moći izvršiti uplata 700 kuna potpore za opremanje djeteta uoči polaska u školu.

Za to je potrebno ispuniti obrazac (dostupan je na gradskim web stranicama, rubrika Obrasci i zahtjevi, a mogu ga dobiti i u Gradu) te ga, zajedno s potrebnim potvrdama i dokumentima, dostaviti u gradsku upravu na sljedeći način: osobno, na prijemnom šalteru u prizemlju Gradske vijećnice, Trg hrvatskih ivanovaca 9b ili dostavom na sljedeće e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Riječ je o potpornoj mjeri koju je Grad Ivanec prvi put uveo prošle godine sa željom da roditeljima prvašića ublaži teret povećanih troškova opremanja djeteta uoči polaska u školu te im time pomogne u nabavi školske torbe, pribora, bilježnica i sl.

Pravo na potporu imaju svi prvašići s prebivalištem na području grada Ivanca, uključujući i one koji pohađaju škole u Žarovnici, Kamenici i Tužnom.

Također, Grad Ivanec poziva sve roditelje učenika od drugog do osmog razreda osnovnih škola (koji imaju prebivalište na području grada Ivanca) da podnesu zahtjev za nadoknadu troškova nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa.

Grad će im te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je određen Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te im pokriti i trošak nabave likovnih mapa.

Roditelji za to trebaju popuniti obrazac u privitku (koji mogu dobiti i u Gradu) te ga zajedno s preslikom računa dostaviti u Grad osobno (na prijemnom šalteru u prizemlju Gradske vijećnice, Trg hrvatskih ivanovaca 9b) ili online, na sljedeće e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

I ovu potpornu mjeru Grad Ivanec prvi je put uveo prošle godine sa željom da roditeljima olakša teret opremanja učenika za novu školsku godinu na način da im pokrije glavninu troškova radnih bilježnica i mapa.

Ti troškovi za svaki su razred drukčiji, a iznose od 160 do 170 kuna za niže razrede, odnosno od 300 do 400 kuna za više razrede.

Za te svrhe u proračunu Grada Ivanca za ovu godinu osigurano je 250.000 kuna.

Označeno u