Kostanjevac: "Blokirana cisterna dokazuje određenu neozbiljnost u koordinacijI odgovornih" Foto: Arhiva VV

Kostanjevac: "Blokirana cisterna dokazuje određenu neozbiljnost u koordinacijI odgovornih"

VV | 15.1.2020. u 14:04h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

 Jučer smo izvijestili kako je cisterna s gorivom blokirala ulicu u Vinici i tako onemogućila mještanima povratak kućama.

- FOTO Kriva je navigacija: U Vinici cisterna s gorivom blokirala prometnicu

O tom događaju danas se oglasio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je izvijestio kako su zbog zaglavljene cisterne pune benzina intervenirali vinički vatrogasci, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, inspektor zaštite okoliša te djelatnici policije.
- Nakon nekoliko sati pregovaranja i natezanja cisternu su izvukli bez ikakvog problema. Sve je završilo srećom dobro i bez posljedica, ali koordinacija odgovornih za takve slučajeve (putem telefona) dokazuje određenu neozbiljnost jer količina benzina u cisterni lako je mogla prouzročiti veliku katastrofu. Vlasnik cisterne i benzina bio je priseban i nije dozvolio da se pretače benzin u drugu cisternu kako su neki nadležni tražili putem telefona, što se pokazalo dobrim i pametnim. Neka ovo bude upozorenje svim nadležnima jer nije u pitanju bio prijevoz građevinskog ili nekog drugog materijala već po okoliš opasnog, zapaljivog materijala - izjavio je Kostanjevac koji je osobno komunicirao s Tomislavom Šaškom, vatrogasnim zapovjednikom DVD Vinica za vrijeme incidenta.

Označeno u